Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Obhliadky nehnuteľností sú povolené Úradom verejného zdravotníctva

Napísal Róbert Bosák, 07.04.2020

Realitné kancelárie síce ostávajú kvôli opatreniam proti šíreniu koronavírusu zatvorené, no niektoré druhy prác realitní makléri vykonávať môžu. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ SR) im totiž povolil absolvovanie osobných obhliadok nehnuteľností.

 

Niekoľkodňová pracovná stopka sa pre realitné kancelárie koncom marca čiastočne zrušila. ÚVZ totiž vyhovel požiadavke Národnej asociácie realitných kancelárií Slovenska, ktorá žiadala o povolenie vykonávať osobné obhliadky nehnuteľností. Kupujúci tak môžu osloviť makléra a za prísnych hygienických podmienok s ním absolvovať prehliadku.

 

Stanovisko Úradu verejného zdravotníctva:

 

„Na základe Opatrenia ÚVZ SR, pokiaľ ide o prevádzku realít, ktorá poskytuje služby mimo svojej prevádzky (napr. u zákazníka), takáto služba je povolená, samozrejme za dodržania prísnych hygienických podmienok (rúška, rukavice).”

 

Obhliadky povolené za týchto podmienok:

 

- osoby prítomné na obhliadke musia mať na tvári rúško

- zúčastnené osoby musia okrem rúška nosiť aj rukavice

- účastníkom obhliadky sa odporúča udržiavať odstup 2 m

 

S poklesom obhliadok poklesol aj predaj

 

Je zrejmé, že koronavírus výrazne spomalí predaj nehnuteľností. Prvý pokles prišiel hneď po zavedení marcových opatrení, v rámci ktorých boli zatvorené aj realitné kancelárie. Stop mali aj samotné obhliadky, čo sa okamžite odrazilo na celkovom počte predaných nehnuteľností. Napriek povoleniu vykonávať obhliadky sa ale veľký reštart realitného trhu zatiaľ neočakáva.


Všetky aktuálne informácie o koronavíruse nájdete na špeciálnej stránke portálu Aktuality.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.nehnutelnosti.sk