Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nový park v Žiline rieši problém so zničeným verejným priestorom

Napísal Róbert Bosák, 24.05.2018

Projekty nových zelených a oddychových zón sú vždy vítané. Obzvlášť, ak je výsledkom ich realizácie efektívne využitie priestorov strašiacich okolie svojim dezolátnym stavom. K takým patrí aj časť obce Trnové, kde sa začalo pripravovať zriadenie nového parku.

 

Žilinská mestská časť Trnové, konkrétne lokalita v blízkosti gotického dreveného kostola, sa už dlhšie trápi problémom „odpudivého“ verejného priestoru. Ten sa údajne stáva smetiskom, na ktoré sa chodí potajomky vyhadzovať odpad, čo robí celej lokalite zlé meno. To sa možno už o pár mesiacov zmení, a to vďaka pripravovanému parku s niekoľkými atrakciami.

Zdroj: www.youtube.com 


Park sv. Juraja Trnové

 

S nápadom premeny zanedbaného priestranstva na lákavé verejné miesto (nielen) pre rodiny s deťmi prišiel farár spomínaného kostola. Spoločne s občianskym združením OZ Malá Fatra začali pripravovať projekt parku, ktorý by návštevníkom umožnil stráviť v Trnovom príjemné kultúrne aj duchovné zážitky, to všetko v rytme atmosféry pokojného miestneho prostredia.

Zdroj: www.zilinak.sk 


Navrhnutá podoba parku:

 

- výmera celého parku dosiahne 20 000 m2

- súčasťou areálu má byť zastrešené pódium

- priestor dostane aj malá mokraď s mólom

- do areálu sa zakomponuje aj cyklochodník

- najmladšie ročníky sa môžu tešiť na ihrisko

Zdroj: www.zilinak.sk 


Prvé prípravy sú za nami

 

Navrhnutá podoba parku síce nie je definitívna, no v prípade vydania všetkých povolení sa má realizácia niesť v duchu súčasného variantu. Pred pár dňami boli vydané územné rozhodnutia, čiže ďalší z úvodných krokov vedúcich k spusteniu realizácie je hotový. K samotnej realizácii by mohlo dôjsť ešte tento rok, nakoľko OZ Malá Fatra už má prisľúbenú finančnú pomoc.

Zdroj: www.zilinak.sk 


Text: Róbert Bosák

Zdroje: www.trnove.info, www.ozmalafatra.sk, www.zilinak.sk

Foto: www.youtube.com, www.zilinak.sk