Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nový najvyšší mrakodrap v Melbourne bude zelený

Napísal Róbert Bosák, 23.08.2018

Vo svete zelenej architektúry sa pracuje na ďalšom výškovom projekte so strešnými a vertikálnymi záhradami. Výsledkom jeho realizácie majú byť 2 elegantné a zeleňou obrastené mrakodrapy vyčnievajúce nad panorámou austrálskeho Melbourne.

 

Pripravovaný projekt, ktorý má byť ďalším výškovým komplexom plným živej vegetácie, má na svedomí ateliér UNStudio. Holandskí architekti už navrhli niekoľko budov s vertikálnymi záhradami a tieto skúsenosti im zrejme pomohli aj pri príprave návrhu Southbank by Beluah. Prvé vizualizácie súboru 2 výškových veží s netradičným skrúteným vzhľadom totiž vyzerajú viac ako dobre.

 

Živá vegetácia na streche aj na fasáde

 

Hlavným lákadlom oboch výškových veží budú spomínané vertikálne záhrady. V rámci nich budú fasády budov obrastené niekoľkými druhmi rastlín a kríkov, ktorých úlohou bude okrem estetickej funkcie aj pohlcovanie smogu a tlmenie zvuku prichádzajúceho z rušných okolitých ulíc. Hojná vegetácia nebude chýbať ani na streche, kde sa zrealizuje akási záhradná základňa spájajúca obe veže.

Zdroj: www.indesignlive.com 


Obidve budovy s viacúčelovým využitím

 

Pôsobiť v budovách, ktoré budú jedným z prototypov výškových veží budúcnosti, budú môcť firmy, obchodníci, hoteloví hostia aj bežní obyvatelia. Projekt je navrhnutý ako multifunkčný komplex plniaci rezidenčnú, administratívnu a v časti priestorov aj spoločenskú funkciu. Aby toho nebolo málo, investori rátajú aj s obchodmi, wellness ubytovaním a externou kultúrnou štvrťou.

Zdroj: www.southbankbybeluah.com 


Projekt Southbank by Beluah vo faktoch:

 

- úžitková plocha oboch výškových veží bude 220 000 m2

- zhruba desatina výmery sa poskytne na verejné využitie

- budovy budú využívať pasívne chladenie aj rekuperáciu

- objekty vyrastú do výšky 360 metrov, resp. 246 metrov

Zdroj: www.e.architect.co.uk 


Najnovší výškový líder v Melbourne

 

Zelené prevedenie, multifunkčné využitie a štýlový dizajn nie sú jedinými plusmi, ktorými má pripravovaný komplex vzbudzovať pozornosť. O tú sa postará aj prepis jedného z miestnych rekordov spojených s aktuálnym výškovým prvenstvom v panoráme mesta. Vyššia zo stavieb v plánovanom projekte sa totiž v prípade úspešnej realizácie stane najvyššou melbournskou budovou.

Zdroj: www.australiandesignreview.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: www.architectmagazine.com, www.indesignlive.com, www.southbankbybeluah.com, www.e.architect.co.uk, www.australiandesignreview.com