Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nový kombinovaný robotický vysávač slúži aj ako mop

Napísal Róbert Bosák, 21.10.2022

Na trh s robotickými vysávačmi vstupuje ďalší revolučný model. Jeho príchod na scénu môže nastoliť nový trend, ktorý rozbehne masívnu výrobu kombinovaných robotických zariadení spájajúcich vysávanie kobercov s čistením podláh.

Roomba Combo j7+, Zdroj: frandroid.com


Ambíciu posunúť trh s robotickými vysávačmi o ďalší krok vpred má spoločnosť iRobot. Jeden z popredných výrobcov zariadení tohto druhu predstavil nový model, ktorý je kombináciou vysávača a mopu. Roomba Combo j7+ je vôbec prvým kombinovaným vysávacím a mopovacím robotom z dielne tejto značky. Aj keď sa nejedná o prvý model z kategórie "2 v 1" na trhu, jeho vynálezcovia ho označujú za pokrokový robotický mopovací vysávač novej generácie.

Roomba Combo j7+, Zdroj: notebookitalia.it


Ešte inteligentnejší robotický vysávač


Model Roomba Combo j7+ nadväzuje na svojich predchodcov zo série Roomba j7. Vývojári mu ponechali mnohé užitočné funkcie, ktorými disponujú aj iné zariadenia. Vďaka vylepšenému operačnému systému má však lepšie senzory a plynulejší pohyb. Praktickejším a inteligentnejším ho robí aj funkcia čistenia podláh, ktorá je hlavným "ťahákom" nového modelu. Vďaka tejto funkcii môžu majitelia bytov a domov ešte viac zautomatizovať upratovanie domácnosti bez toho, aby po kúpe robotického vysávača museli investovať do kúpy ďalšieho zariadenia.

Roomba Combo j7+, Zdroj: notebookcheck.nl


Prechod z čistenia podláh k vysávaniu


Väčšiemu úspechu kombinovaných robotických vysávačov doposiaľ bránila neschopnosť prejsť z režimu mopovania na vysávanie bez toho, aby zariadenie pri prechode z podlahy namočilo koberec. Zástupcovia spoločnosti iRobot sľubujú, že ich nový model funguje efektívnejšie. Pomocou senzora dokáže zachytiť koberec z väčšej diaľky a počas jazdy k nemu stihne mop zasunúť do hornej časti zariadenia. Keďže mopovací mechanizmus sa zasúva, nie iba dvíha nahor ako pri iných kombinovaných robotických vysávačoch, z mopu nekvapká voda na povrch koberca. 

Roomba Combo j7+, Zdroj: pocketlint.com


Čistejšie a efektívnejšie upratovanie pomocou nového robotického vysávača "2 v 1" si vyžaduje vyššiu investíciu. Model Roomba Combo j7+ stál v predpredaji 1099 USD, jeho cena sa postupne môže o pár desiatok eur upraviť. Dostupný bude aj na európskom, nielen na americkom trhu. Oficiálne uvedenie na trh má za sebou, v najbližších týždňoch sa bude dostávať do predaja vo viacerých krajinách.


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: frandroid.com, notebookitalia.it, notebookcheck.nl, pocketlint.com