Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Novembrový podiel cudzincov v ubytovacích zariadeniach v SR bol najvyšší od januára 2020

Napísal Róbert Bosák, 25.01.2022

Pretrvávajúca epidemická situácia robí majiteľom ubytovacích zariadení naďalej škrt cez rozpočet. O časť príjmov ich pripravil najmä pokles hostí zo zahraničia. November minulého roka však priniesol nádej na zlepšenie.

Zdroj: tatrytravel.sk

 

O náraste počtu cudzincov ubytovaných v slovenských ubytovacích zariadeniach informoval Štatistický úrad SR (ŠÚ SR). Ten sleduje priebežný vývoj počtu ubytovaných na pravidelnej mesačnej báze a minulý týždeň zverejnil čísla za november 2021. Zverejnené údaje priniesli niekoľko pozitívnych správ, najmä spomínaný nárast počtu ubytovaných cudzincov. Celkové čísla však v porovnaní s obdobím pred pandémiou stále zaostávajú.

Zdroj: travelguide.sk

 

V novembri 2021 bolo ubytovaných 120 000 hostí

 

Slovenské hotely a penzióny sa zatváraniu nevyhli ani v novembri 2021. Aj keď opatrenia dopadajúce na ubytovacie zariadenia boli miernejšie a s istými obmedzeniami sa ubytovávať mohlo, celkový počet ubytovaných bol výrazne nižší ako v období pred pandémiou. Počas 30 dní dosiahol 120 000, čo je zhruba štvrtina z novembrovej návštevnosti spred 2 rokov. To sa odzrkadlilo aj na celkovom počte prenocovaní. Kým v novembri 2019 strávili hostia v našich ubytovacích zariadeniach 1,2 mil. nocí, v novembri minulého roka ich bolo len 372 000.

 

Cudzinci tvorili až 35 % zo všetkých ubytovaných

 

Nebyť vyššej návštevnosti zo strany cudzincov, celkový počet hostí by sa možno neprehupol ani cez 100 000. Zahraniční návštevníci totiž tvorili 35 % z celej klientely, ktorá bola počas novembra minulého roka ubytovaná. Jedná sa o najvyšší podiel cudzincov od januára 2020, pričom v porovnaní s novembrom 2020 je to 4-násobne viac. Vysoký medziročný rast je však spôsobený zatvorenými ubytovacími zariadeniami v novembri pred rokom.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: tatrytravel.sk, travelguide.sk