Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nové dátové centrá majú šetriť prostredie a produkovať energiu

Napísal Róbert Bosák, 01.07.2018

Popredné svetové spoločnosti pôsobiace v IT sektore sa už dávno nesnažia o pokrok len v oblasti počítačových technológií. V rámci hľadania inovatívnych metód zameraných na podporu svojho biznisu sa otvárajú aj výstavbe zdravších a úspornejších sídiel.

 

Komfortné prostredie, prepracovaná dispozícia či zdravá vnútorná mikroklíma, to všetko patrí k základným atribútom projektov, ktoré si IT firmy nechávajú budovať ako svoje nové centrá. Niekoľko takých by mohlo už čoskoro vyrásť vo viacerých mestách po svete, aspoň tak by si to želali iniciátori nedávno predstaveného projektu The Spark.

 

Ďalší eko projekt od nórskych architektov

 

Za unikátnym projektom, ktorý má posunúť návrhy dátových centier o ďalší krok vyššie, stojí nórsky ateliér Snøhetta. Štúdio, ktoré krajiny otvorené zelenej architektúre neustále zásobuje unikátnymi projektmi, spojilo sily s velikánmi ako Skanska, Asplan ViakNokia, aby spolu čelili expanzii dátových centier, ktoré sú zodpovedné za cca 2 % celkovej svetovej produkcie emisií.

Zdroj: www.archdaily.com 


Nové dátové centrá majú byť šetrnejšie

 

Práve snaha podporovať trvalo udržateľnú výstavbu a tým prispievať k výstavbe úspornejších budov viedla pakt vyššie uvedených spoločností k príprave tohto pokrokového projektu. Jeho hlavným cieľom bude znižovanie produkovaných emisií na minimum, k čomu sa má pridať aj schopnosť pôsobiť ako zdroj tepla pre okolité lokality. Ak si k tomu prirátame aj futuristické dizajnové prevedenie oživené strešnou záhradou, nové dátové centrá budúcnosti sú na svete.

Zdroj: www.globalconstructionreview.com 


Prvé centrum má vyrásť v nórskom Os

 

Pokiaľ sa plány na realizáciu projektu The Spark začnú napĺňať, výsledkom nebude len jedno nové centrum. Tých má vyrásť hneď niekoľko, pričom každé z nich bude tvorené komplexom nadčasových budov zdobiacich panorámy miest po celej planéte. Prvý z týchto komplexov má vyrásť v 20-tisícovom nórskom meste Os, kde sa má tento nadčasový koncept otestovať ako štartovací.

Zdroj: www.archdaily.com 


Prepracovaný návrh, ktorý dokáže spojiť moderné pracovné prostredie s trvalo udržateľnou architektúrou, je ďalším z vrcholových projektov nórskeho ateliéru. Ten má s pokrokovým konceptom na výstavbu série inovatívnych dátových centier veľké plány, no či sa zrealizujú, to ukáže čas. Projekt si však okamžite získal podporu, takže jeho realizácia by sa už čoskoro mohlo stať realitou.   

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.archdaily.com, www.globalconstructionreview.com