Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nová železničná stanica v Brne má hotový architektonický návrh

Napísal Róbert Bosák, 29.07.2021

Metropola Moravy prejde v najbližších rokoch väčšou premenou. Výsledkom chystanej transformácie má byť zelenší a modernejší vzhľad viacerých zón v užšom centre mesta. V rámci pripravovaných zmien sa ráta aj s výstavbou novej železničnej stanice.

 

Súčasná hlavná železničná stanica v Brne slúži svojmu účelu viac ako 180 rokov. Po dlhých rokoch fungovania má byť nahradená novým staničným komplexom. Ten bude postavený na základe projektu holandského ateliéru Benthem Crouwel Architects, ktorého návrh oslovil porotu v medzinárodnej súťaži najviac.

Zdroj: benthemcrouwel.com

 

Jedna z najkrajších staničných budov v ČR

 

Dizajn bol iba jedným z dôvodov, vďaka ktorému holandskí architekti uspeli v medzinárodnej súťaži. Navrhnutý objekt totiž ponúka aj kvalitné konštrukčné prevedenie a moderné stavebné riešenia, ktoré sa postarajú o zaistenie komfortu pre cestujúcich. Tí sa budú počas cestovania presúvať budovou s výraznými oblúkmi, ktoré sa prepoja s hlavným vchodom, čo staničnému komplexu zaistí netypický vzhľad pripomínajúci akúsi futuristickú katedrálu. Nová železničná stanica v Brne sa tak stane jednou z najkrajších staničných budov v celej ČR.

Zdroj: benthemcrouwel.com


Súčasťou návrhu je aj úprava okolitej zóny

 

Výstavba novej staničnej budovy v Brne je len časťou projektu, ktorý sa zrealizuje na základe návrhu spomínaného ateliéru. Súčasťou prác bude aj revitalizácia priestranstiev v okolí miesta výstavby nového objektu. Počíta sa s rozsiahlejšou premenou exteriéru, ktorého vzhľad sa má prispôsobiť štýlu budovy tak, aby s ňou ladil v čo najväčšej možnej miere. Práve to má zaistiť spomínaný víťazný návrh, ktorého podoba najlepšie spĺňa požiadavky vyhlasovateľov súťaže na novú hlavnú železničnú stanicu aj s okolitými priestranstvami.

Zdroj: benthemcrouwel.com

 

Budova stanice má byť hotová do roku 2035 

 

Realizácia novej hlavnej železničnej stanice v Brne patrí k najväčším stavebným projektom, aké sa majú v moravskej metropole v najbližších rokoch zrealizovať. Aj preto si cestujúci na nový staničný objekt a okolité zóny nejaký čas počkajú. Zopár rokov budú trvať len prípravy a proces získavania všetkých povolení. Následne sa môže pristúpiť k začatiu výstavby a s ňou aj k postupnej revitalizácii okolia. Celý projekt má byť hotový najneskôr do roku 2035. Pri rýchlejšej výstavbe, ktorú nebudú brzdiť žiadne prekážky, by stanica mohla byť odovzdaná do užívania už v roku 2032.

Zdroj: benthemcrouwel.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: kambrno.cz

Zdroj foto: benthemcrouwel.com