Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nová centrála spoločnosti Alibaba má hotový návrh

Napísal Róbert Bosák, 25.08.2022

Čínsky technologický gigant sa presťahuje do novej centrály. Nové sídlo firmy Alibaba už má hotový návrh. Zamestnancom aj členom predstavenstva zaistí pohodlie a zdravú vnútornú mikroklímu v úspornom komplexe s biofilným dizajnom.

 

Spoločnosť Alibaba chce byť lídrom na čínskom technologickom trhu po všetkých stránkach. Okrem najlepších produktov a služieb chce mať aj najlepšiu centrálu. Dosiahnuť tento cieľ sa snaží investovaním do nového sídla, ktoré má vyrásť v lukratívnej šanghajskej štvrti Xuhui. Kancelársky komplex už má hotový návrh.

Zdroj: som.com

 

Nová centrála z prepojených modulov

 

O architektonický návrh nového šanghajského sídla spoločnosti Alibaba sa postaral ateliér Skidmore, Owings & Merrill (SOM). Americkí architekti vyhoveli požiadavkám čínskeho klienta a pripravili ambiciózny návrh nadčasového kancelárskeho komplexu, ktorý vynikne dizajnom aj konštrukčným prevedením. Pri návrhu vsadili na prefabrikované oceľové moduly v tvare kvádra, ktoré sa spoja do jedného veľkého celku s geometrickými líniami. Moduly sa pri realizácii objektu poposúvajú do neurčitej formy, čím vytvoria pútavý celok s množstvom terás.

Zdroj: som.com

 

Biofilný dizajn a energetická efektivita

 

Kancelársky komplex nevzbudzuje pozornosť iba modulovým prevedením. Kritici oceňujú aj jeho biofilný dizajn, ktorý sa opiera o prítomnosť mnohých zelených prvkov vo vonkajších aj vo vnútorných priestoroch. Zelené plochy sa zriadia na streche, na terasách aj v exteriéri, kde sa nebudú využívať len ako odpočinkové plochy. Ich prítomnosť má prispieť aj k energetickej efektivite celej centrály. Príkladom sú zelené strechy so systémom na zachytávanie dažďovej vody, ktorý budú dopĺňať moderné smart systémy znižujúce spotrebu energie prostredníctvom efektívnejšieho vetrania, tienenia či osvetlenia.

Zdroj: som.com

 

Čínsky technologický gigant zatiaľ nezverejnil bližšie informácie o termínoch výstavby novej centrály. Známy nie je ani termín, kedy sa Alibaba presťahuje do šanghajskej lokality Xuhui. Najprv si musí vybaviť všetky potrebné povolenia, po ktorých získaní môže prejsť k príprave na samotnú výstavbu.   

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: som.com

Zdroj foto: som.com