Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nitra sa zbavila ďalších nepovolených reklamných stavieb

Napísal Róbert Bosák, 02.03.2023

Nitra pokračuje v iniciatíve odľahčiť ulice mesta od tzv. reklamného smogu. Radnica sa ho snaží obmedzovať odstránením nepovolených reklamných stavieb. Niekoľko desiatok ich zmizlo aj minulý rok.

 

Reklamné stavby sa vlani odstraňovali v niekoľkých nitrianskych lokalitách. Za 12 mesiacov minulého roka ich z ulíc mesta zmizlo až 93. Odstránené boli nepovolené bilbordy, bigbordy aj PVC plachty slúžiace ako reklamné plochy. Prevažnú väčšinu odstránených stavieb tvoria bilbordy. Svoj účel ich vlani prestalo plniť 75.

Zdroj: erasmusu.com

 

Centrum Nitry bez nepovolených reklamných stavieb

 

Značnú časť odstránených reklamných stavieb tvorili bilbordy v oblastiach ochranného pásma alebo v zelených zónach. Územný plán mesta reklamné stavby na týchto miestach nepripúšťa. Mesto postupne z týchto lokalít odstráni všetky nepovolené plochy. Rovnaký krok urobilo aj v centre mesta. V centrálnej mestskej zóne v súčasnosti nie je ani jedna nepovolená reklamná stavba.

 

Za 5 rokov zmizlo už takmer 400 reklamných stavieb

 

Zopár desiatok nepovolených reklamných stavieb zmizlo z ulíc Nitry aj v predošlých rokoch. V rámci iniciatívy dostať tieto reklamné plochy preč z mesta bolo počas posledných 5 rokov odstránených takmer 400 bilbordov, bigbordov a PVC plachiet. Ďalšie prídu na rad tento rok. Odstránený má byť napríklad posledný bigbord na Chrenovskej ulici. Iné budú zlikvidované po vypršaní zmlúv v roku 2024 alebo 2025.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: erasmusu.com