Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Niektorí Slováci chcú bývať podľa tradícií minulosti

Napísal Róbert Bosák, 30.07.2015

Moderna, pompéznosť a kombinácia zahraničných štýlov je síce v našich domácnostiach vítaná, no návrat k tradičnému spôsobu bývania sa hlási čoraz častejšie. Slovákov, ktorí hľadajú bývanie v klasickom slovenskom štýle pribúda a silnejúce kultúrne povedomie sa odráža aj na realitnom trhu.


Konzervatívne myslenie Slovákov sa prejavuje aj v oblasti stavebníctva a bývania, čoho dôkazom je uznávanie našich domácich tradícií a úcta k vlastnej miulosti. Mnohých prestali zaujímať moderné dizajnové smery prichádzajúce zo zahraničia, ktoré dokážu len minimálne vystihnúť odkaz našej kultúry a miesto toho sa opäť začíname vo veľkom hlásiť k typickému slovenskému spôsobu bývania. V praxi to znamená návrat ku klasickým typom nehnuteľností, ktoré už bohužiaľ niektorí poznajú len zo skanzenov a múzeí.


Zdroj: www.ubytovanienaslovensku.eu


V duchu ľudovej architektúry


Ľudová architektúra má v srdciach mnohých z nás svoje zaslúžené miesto a jej čaro poznajú aj za hranicami. Turisti ich poznajú vo forme múzeí predstavujúcich život slovenského ľudu v minulosti. Avšak staré drevené domčeky zariadené v tomto štýle nevyhľadávajú len turisti, pretože záujem o nich majú aj niektorí obyvatelia, ktorí chcú tieto objekty za účelom bývania. Na strednom a severnom Slovenku nájdeme pár lokalít, kde sa v duchu ľudovej architektúry riadne žije a obyvatelia si pochvaľujú kľudný a spokojný život.

Zdroj: www.spis-region.sk


Rekreačné domy v srdci prírody


Čo je pre človeka žijúceho v rušnom meste lepšie ako odísť do prírody a počas voľného víkendu si dopriať relax? Presne takto začínali mnohí slovenskí chalupári, ktorým sa život v srdci prírody zapáčil natoľko, že si v niektorej z čarovných slovenských lokalít zariadili skromný rekreačný domček a ostali v ňom natrvalo bývať. Desiatky rokov dozadu sa bežne žilo v lesoch alebo pri jazerách, takže návrat tohto staronového spôsobu bývania nás vracia priamo ku slovenským koreňom.

Zdroj: www.ubytovanienaslovensku.eu


Láka aj vinohradnícky život


Veľkým trendom posledných rokov je vo viacerých stredoeurópskych krajinách bývanie vo vinohradníckom dome. Tento trend prišiel aj na Slovensko a svoje by o ňom mohli rozprávať najmä obyvatelia Bratislavy, Pezinka, Senca a okolitých lokalít, kde má vinohradníctvo silnú tradíciu. Majitelia týchto domov síce musia bojovať s ich horším konštrukčným stavom, no kde je vôľa, tam sa podarí spraviť z týchto nehnuteľností originálne bývanie v duchu našich tradícií.


Výmena moderného mestského bývania za tradičný spôsob života v klasických domoch očaril mnohých Slovákov. Aj keď sa takáto zmena zatiaľ týka iba menšiny, neskôr sa k nej môžu pridávať ďalší, čím by sme si pozdvihli slabé národné povedomie a pomohli tak našej kultúre. V neprospech tohto životného štýlu však vraví náročnejší spôsob obživy a príliš veľa úsilia vynaloženého na udržiavanie nehnuteľnosti bez výdobytkov modernej doby, takže tradičné slovenské bývanie bude skôr individuálnou záležitosťou menšej skupiny obyvateľstva.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : ubytovanienaslovensku.eu, spis-region.sk