Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Niektoré parky v Bratislave prejdú revitalizáciou

Napísal Róbert Bosák, 05.07.2021

Hlavné mesto postupne obnovuje jednotlivé verejné zóny. Do zoznamu revitalizovaných verejných priestorov čoskoro pribudne aj niekoľko parkov, ktorých obnovená podoba má Bratislavčanom poskytnúť viac pohodlia a krajší estetický dojem.

 

Plánovaná revitalizácia parkov má prebehnúť v rámci projektu Živé miesta. Ten bol spustený kvôli postupnej úprave zelených verejných zón, ktoré plánuje Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy obnoviť v priebehu roka. V rámci projektu sa obnovy dočkajú aj vybrané parky.

 

Park Žilinská


Revitalizácia tohto parku prinesie hneď niekoľko úprav. Obnovené bude verejné priestranstvo v okolí zastávky MHD, kde okrem zelene pribudne nové osvetlenie. Súčasťou naplánovaných prác za 120 000 € bez DPH bude aj spevnenie plôch a doplnenie mobiliára.

Zdroj: mib.sk 


Park Dunajská


Výsadba zelene, spevnenie plôch a inštalácia osvetlenia čaká aj park na Dunajskej ulici. Ten prejde pomerne rozsiahlou obnovou. V pláne je aj oprava plota, fontánok či detského ihriska. Cena za kompletnú obnovu parku sa vyšplhá na 175 600 € bez DPH.

Zdroj: bratislavaden.sk

 

Čerešňový sad – Legionárska


Verejný priestor na okraji Legionárskej ulice prejde ešte väčšou úpravou ako uvedené parky. Čerešňový sad bude mať novú zeleň, nové osvetlenie aj nový závlahový systém. Zhotoviteľ zákazky za 423 700 € bez DPH vybuduje aj menšie športovisko.

Zdroj: mib.sk 


Vnútroblok Poľská – Justičná


Malá zelená zóna vybudovaná v tomto vnútrobloku nadobudne po revitalizácii funkčnejšiu podobu. Mesto ráta s vytvorením nových plôch, na ktorých sa vysadí nová zeleň. Náklady v odhadovanej výške 224 000 € postačia aj na nové detské ihrisko a doplnenie osvetlenia či mobiliára. Pribudnúť majú aj nové kontajnerové stojiská.

Zdroj: mib.sk

 

Zelené parky nie sú jediné verejné zóny, ktoré budú v rámci projektu Živé miesta obnovené. Úpravy čakajú aj ďalšie priestranstvá, napríklad pamätník na Tyršovom nábreží či Jurigovo námestie. Neskôr sa začnú obnovovať aj ďalšie verejné priestory, ktorých má byť dokopy až 25.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: tasr.sk, mib.sk

Zdroj foto: mib.sk, bratislavaden.sk