Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Newyorská 5th Avenue už nie je najdrahšou ulicou sveta

Napísal Róbert Bosák, 18.11.2018

Nečakaná facka pre najslávnejšiu newyorskú ulicu. 5th Avenue, ktorá dlhodobo vládla rebríčku najdrahších ulíc sveta, sa porúča z kráľovského trónu. Vedúce miesto musela uvoľniť rivalovi z Hongkongu, ktorý vytrvalo čakal na svoju šancu.

 

Trvalo to pár rokov, no predsa. Konkurenti 5th Avenue, ktorí trpezlivo čakali na ukončenie niekoľkoročnej nadvlády slávnej newyorskej lokality v rebríčku „najdrahších ulíc na svete,“ vzdali hold novému lídrovi. Podľa štúdie spoločnosti Cushman & Wakefield sa ním stala Causeway Bay z Hongkongu.

Zdroj: www.trover.com


Causeway Bay s náskokom skoro 4 000 €

 

Rušná, komfortná, ambiciózna, dokonale vybavená. To sú len niektoré z prívlastkov, akými je Causeway Bay denne označovaná. Momentálne sa však v súvislosti s najznámejšou lokalitou v Hongkongu žiadny prívlastok neskloňuje tak často ako práve „najdrahšia.“ Najnovšia štúdia odhaľujúca posledné známe výsledky totiž potvrdila, že priemerná cena ročného nájmu za m2 na 5th Avenue v New Yorku bola tentoraz nižšia o takmer 4 000 €.

Zdroj: www.tripsavvy.com 


5th Avenue prehrala kvôli prepadu cien

 

20 733 €, presne toľko dosiahla podľa hodnotenia Cushman & Wakefield priemerná cena nájmov na 5th Avenue. Z tohto pohľadu ide o extrémne vysoké číslo, no ani to nepomohlo slávnej ulici ovládnuť spomínaný rebríček. V porovnaní s minulým rokom, kedy sa hodnota priemernej ceny ročného nájomného pohybovala na úrovni 28 262 €, to totiž znamená pokles zhruba 7 500 €.

Zdroj: www.tracysnewyorklife.com 


Top trojku uzatvára londýnska jednotka 

 

Kým Causeway Bay zaznamenala miernejší nárast a na 5th Avenue sa zas ceny prepadali, londýnska New Bond Street sa vyhla výraznejším cenovým skokom. Ceny v najžiadanejšej lokalite britskej metropoly sú dlhodobo stabilizované, takže nájomníci vopred vedia, na čom sú. Za tým však nestoja ani tak stabilné ceny, skôr perfektná občianska vybavenosť a blízkosť najdôležitejších londýnskych inštitúcií aj ekonomických centier.

Zdroj: hg2.com 


7 najdrahších ulíc sveta (2. kvartál 2018):

 

Ulica

Ročný nájom za m2

Causeway Bay (Hongkong)

24 606 €

5th Avenue (New York)

20 733 €

New Bond Street (Londýn)

16 071 €

Champs-Élysées (Paríž)

13 992 €

Via Montenapoleone (Miláno)

13 500 €

Ginza (Tokio)

11 232 €

Pitt Street Mall (Sydney)

  8 882 €

Zdroj: www.cushmanwakefield.com

 

Newyorská 5th Avenue je pre smotánku z oblasti biznisu a investovania naďalej lokalitou č.1. Spomínaný pokles cien za ročný nájom, ktorý zapríčinil stratu prvenstva v rebríčku, jej môže zaistiť ešte väčší dopyt po priestoroch. Nehovoriac o tom, že nie je vylúčené, že ceny nájmov tam opäť porastú a už budúci rok sa znovu vráti k žezlu.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.worldatlas.com, www.cushmanwakefield.com

Foto: www.minitime.com, www.trover.com, www.tripsavvy.com, www.tracysnewyorklife.com, hg2.com