Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nevyhadzujme staré pneumatiky. Dajú sa využiť.

Napísal Róbert Bosák, 15.07.2015

Pneumatiky sa dajú využiť aj inak ako len na autách, takže po ich ojazdení ich nemusíte hneď vyhadzovať. Čo tak spraviť si z nich nejaké zaujímavé doplnky na záhradu alebo priamo do interiéru?  


Dávnejšie sme Vám priniesli článok o použití starých pneumatík ako stavebného materiálu pre jednoduché rodinné domčeky. Ich využitie v oblasti bývania však siaha ešte o niečo ďalej a v niektorých domácnostiach sa stali skvelým materiálom pre rôzne kreatívne nápady, vďaka ktorým bude bývanie štýlovejšie. Poďme sa pozrieť na tie najoriginálnejšie riešenia, ktoré vznikli za pomoci použitia ojazdených pneumatík.

Zdroj: www.napadynavody.sk


Originálne kvetináče

 

Kvetináče zhotovené zo starých pneumatík ste už určite zahliadli, veď tie môžeme nájsť bežne. V súčasnosti ide aj o najčastejší spôsob ich využitia v záhradách, ktorý síce neprináša nič výnimočné, no jedná sa o zaujímavú formu spestrenia záhrady.

Zdroj: www.ortuspneu.sk


Štýlové hojdačky

 

Hojdačky z pneumatík nie sú takisto žiadnou novinkou a využívajú sa ako dosť častá forma svojpomocne zhotovenej hojdačky. Stačí Vám pneumatika a reťaz, ktorú upevníte na strom a môžete sa kedykoľvek hojdať. Po prípade si ju môžete ešte farebne ozdobiť, nech pôsobí o niečo viac esteticky.

Zdroj: www.ortuspneu.sk


Netradičné dekorácie

 

Medzi najlepšie nápady ako staré pneumatiky využiť, patria prevedenia netradičných dekorácií. Pneumatiky si môžete poukladať do rôznych tvarov, namaľovať ich v rôznych kombináciách farieb a nakoniec ich ešte štýlovo ozdobiť. Takto Vám poslúžia ako nádherné dekoračné doplnky vhodné na záhrady aj do vnútorných miestností.

Zdroj: www.heky.cz


Záhradné postavičky

 

Niektorí majitelia domov si na záhrady dávajú postavičky, napríklad trpaslíkov alebo nejaké zvieratká. Buď ide o keramické modely alebo mohutné kamenné sochy, ktoré majú za úlohu hlavne vyzdobiť priestor. Teraz tam nájdeme postavičky z pneumatík, ktoré sú ešte doplnené o ďalšie pomôcky, prostredníctvom ktorých sa mohol sformovať zaujímavý a veselý dizajn dekorácie.  

Zdroj: www.heky.cz 


Mini pieskovisko

 

Skvelým nápadom môže byť tvorba malého pieskoviska, na ktoré sa pneumatika hodí viac ako čokoľvek iné. Avšak problém je celková plocha takéhoto pieskoviska, ktorá je príliš malá. Iné to už je pri pneumatikách z traktora, s ktorými umožníte deťom dobrú zábavu s dostatkom miesta pre budovanie pieskových hradov.  

Zdroj: www.modrykonik.cz


Výnimočný nábytok

 

Nie sú to len kvetináče z pneumatík, ktoré môžete využiť aj v interiéri. Túto úlohu môže mať aj nábytok vyrobený z pneumatík. Aj keď nejde o veľmi elegantné prevedenie nábytku, cení sa aspoň fantázia a realizácia výnimočného nápadu. Horšie to bude aj so sedením, ktoré nie je veľmi príjemné, takže skôr ide o nápad ako o praktický úžitok.

Zdroj: www.dobreradyanapady.sk


Staré pneumatiky často končia pohodené vo voľnej prírode, čo nie je rozumné riešenie ako sa ich zbaviť. Využitie niektorého z kreatívnych nápadov sa javí ako oveľa lepšie riešenie, ktoré nielenže pomôže recyklácií, ale navyše sa podpíše na zlepšení celého dizajnu. Z toho vyplýva, že kde je vôľa a ochota, tam príde aj rozumný nápad, ktorým využitie ojazdených pneumatík v tejto forme určite je.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : napadynavody.sk, ortuspneu.sk, heky.cz, modrykonik.cz, dobreradyanapady.sk