Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nelegálne pripojenie na kanalizáciu začnú v Bratislave trestať

Napísal Róbert Bosák, 08.10.2017

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) sa už viac nemieni maznať s domácnosťami, ktoré sú na verejnú kanalizáciu pripojené nelegálne. Generálny pardon, ktorým poskytli majiteľom priestor napraviť tento stav bez sankcií, sa totiž blíži ku koncu.  

 

Domácností, ktoré sú na sieť verejnej kanalizácie pripojené nelegálne, je v Bratislave zrejme stále dosť. Napriek tomu sa ich počet znížil, pretože BVS vyhlásila 20.júna generálny pardon pre všetkých, ktorí využívajú kanalizáciu nelegálne, no rozhodnú sa so spoločnosťou uzavrieť zmluvný vzťah. Tomu je však koniec a posledná šanca na výnimku bude trvať len do budúcej nedele.

 

Ďalšie predĺženie termínu už nepríde

 

Ústretové gesto zo strany BVS v podobe odpustenia pokút pre majiteľov budov s nelegálnym pripojením je v platnosti necelé 4 mesiace. Pôvodne sa plánovali len 2, no vzhľadom na nárast počtu žiadostí o uzatvorenie zmluvného vzťahu pred vypršaním augustového termínu vzbudil snahu vedenia predĺžiť generálny pardon do 15.októbra. Tento termín sa viac meniť nebude, takže domácnosti z tohto regiónu, ktorých sa nelegálne pripojenie týka, majú poslednú šancu.

Zdroj: neslusa.sk

 

Doposiaľ prišlo zhruba 4 000 žiadostí

 

Ako sme uviedli, ochota predĺžiť platnosť generálneho pardonu súvisela s vysokým záujmom domácností. Ku koncu septembra bolo evidovaných necelých 4 000 žiadostí a ďalšie pribudli počas prvého októbrového týždňa. Je samozrejmé, že do vypršania sa nájde ešte pár desiatok, možno stoviek domácností, ktoré budú chcieť s BVS uzavrieť zmluvu bez sankcií. Tie sa pri odhalení nelegálneho pripojenia vyšplhajú na 300€ a u právnických osôb až na 3 000€

Zdroj: cas.sk

 

Pozor na pokus utajiť nelegálne pripojenie

 

V súvislosti s výškou pokút je dobré upozorniť aj na to, že odhalené domácnosti budú znášať aj náklady za následné pripojenie a prípadné škody, čo môže pokutu navýšiť na 1 000€. Kto by napriek tomu skúšal utajiť nelegálne pripojenie, BVS nekompromisne dvíha varovný prst. Podľa vyhlásení vedenia využijú špeciálnu kamerovú techniku a osvedčené dymové metódy, pomocou ktorých odhalia všetky pripojenia a tým zistia, kto využíva kanalizáciu bez zmluvy.

Zdroj: cas.sk

 

Požiadať o zlegalizovanie pripojenia na kanalizáciu je jednoduché a navyše to nestojí nič. Majiteľom domácností stačí osobne alebo poštou doručiť vyplnenú žiadosť vo forme tlačiva a hlavne to stihnúť do 15.októbra. Ako riešenie, ktorým si ušetria problémy a nemusia zaň nič zaplatiť, príde určite vhod a oplatí sa ho v danom termíne využiť.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : old.druzstevna.sk, neslusa.sk, cas.sk