Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Návštevnosť v ubytovacích zariadeniach za jún 2020

Napísal Róbert Bosák, 25.08.2020

Na svete sú nové štatistiky hodnotiace mesačnú návštevnosť v slovenských ubytovacích zariadeniach. Tie priniesli citeľný rast, no ten bol zaznamenaný iba v medzimesačnom porovnaní. V tom medziročnom sú čísla stále výrazne nižšie ako pred rokom.

Zdroj: megaubytovanie.sk


S novými údajmi sledujúcimi vývoj v domácom cestovnom ruchu prišiel Štatistický úrad SR (ŠÚ SR). Ten včera zverejnil čísla za mesiac jún, od ktorého sa očakával vysoký nárast počtu nocľahov aj celkovej mesačnej návštevnosti. K tej ale prišlo iba v porovnaní s májom 2020. Medziročný výsledok bol aj ku koncu 1. polroka naďalej v mínusových hodnotách.

Zdroj: www.pixabay.com


Viac ako 193 000 ubytovaných

 

K ďalšiemu medziročnému pádu prišlo napriek tomu, že celkový počet ubytovaných za jún 2020 dosiahol 193 468. To je až 5-násobne viac ako v máji tohto roku. Medzimesačný nárast je však pochopiteľný. V júni neplatili žiadne reštriktívne opatrenia proti koronavírusu, ktoré by bránili majiteľom rekreačných zariadení ubytovávať. Navyše, jún je už tradične obdobím, kedy letná sezóna beží naplno, s čím návštevnosť automaticky stúpa.

 

Medziročne menej o vyše 68 %

 

Ani 5-násobné zvýšenie návštevnosti v porovnaní s májom nepomohlo počtu ubytovaných k zaznamenaniu medziročného nárastu. Tohtoročný júnový výsledok bol výrazne nižší ako výsledok z predchádzajúcich rokov. V porovnaní s júnom 2019 sa návštevnosť prepadla až o 68,3 %. O viac ako polovicu bola nižšia aj v porovnaní s rokmi 2017 a 2018.

 

Vývoj návštevnosti v SR za jún:

 

Mesiac

Počet ubytovaných

Jún 2017

311 837

Jún 2018

326 461

Jún 2019

367 253

Jún 2020

193 468

Zdroj: slovak.statistics.sk

 

82,5 % návštevníkov sú domáci

 

Za ďalším medziročným prepadom sa výraznou mierou podpísala príliš nízka návštevnosť zahraničných hostí. Tá trápi majiteľov slovenských ubytovacích zariadení už od vypuknutia koronakrízy. V 6. mesiaci sa ale situácia mierne zlepšila. Kým v predošlých mesiacoch tvorili domáci hostia viac ako 90 % všetkých ubytovaných, v júni si s počtom 159 647 návštevníkov uchmatli už „len“ 82,5 % podiel.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: megaubytovanie.sk, www.pixabay.com