Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Návštevnosť v ubytovacích zariadeniach stúpa, čísla spred pandémie stále nedosahuje

Napísal Róbert Bosák, 18.04.2022

Slovenský cestovný ruch má za sebou ďalší mesiac sprevádzaný rastúcou návštevnosťou ubytovacích zariadení. Vo februári 2022 sa v tunajších hoteloch a penziónoch ubytovalo o tretinu ľudí viac ako v januári tohto roka a 8,5-násobne viac ľudí ako pred rokom. Na dosiahnutie čísel podobných číslam z obdobia pred pandémiou to nestačilo.

Zdroj: vysoke-tatry.travel

 

Návštevnosť ubytovacích zariadení vo februári 2020 nezaznamenala rekordné čísla. Majitelia hotelov a penziónov však na podobný dopyt po ubytovaní čakajú už 2 roky. Pandémia a s ňou súvisiace opatrenia výrazne pribrzdili možnosť nárastu návštevnosti. Tá bola vo februári 2021 hlboko pod priemerom. Vo februári 2022 už prišlo citeľné oživenie, no v porovnaní s číslami z roku 2020 bola stále výrazne nižšia.

Zdroj: vysoke-tatry.cz

 

Takmer 251 000 ubytovaných za mesiac

 

O priebežnom vývoji návštevnosti v slovenských ubytovacích zariadeniach informoval opäť Štatistický úrad SR (ŠÚ SR). Podľa jeho najnovších čísel za február tohto roka sa mesačná návštevnosť znovu zvýšila. Takmer 251 000 ľudí nebolo v tunajších hoteloch a penziónoch ubytovaných ani v januári 2022, ani vo februári 2020, čo automaticky vyústilo do plusových výsledkov v mesačnom aj v medziročnom porovnaní.

 

Medziročný nárast dosiahol 8,5-násobok

 

Mesačný rast návštevnosti nezaznamenal taký vysoký výsledok ako ten medziročný. Vyplýva to zo situácie, ktorá bola v úvode tohto roka iná ako presne pred rokom. Zima 2020/2021 bola poznačená tvrdými reštrikciami, čo sa odrazilo aj na mesačnej návštevnosti vo februári 2021. Tá dosiahla počet 29 000, čo bolo zhruba 8,5-násobne menej ako vo februári 2022. V oboch prípadoch sa jedná o výrazne nižšiu návštevnosť ako vo februári 2020, kedy sa v ubytovacích zariadeniach v SR ubytovalo dokopy 482 000 ľudí.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: vysoke-tatry.travel, vysoke-tatry.cz