Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Návštevnosť Liptovského múzea vlani vzrástla o viac ako 12 %

Napísal Róbert Bosák, 26.01.2023

Viac ako 200 000 exponátov na 10 miestach v 2 okresoch. Bilancia Liptovského múzea prilákala aj minulý rok tisícky návštevníkov. V porovnaní s rokom 2021 ich bolo o vyše 12 % viac.

 

Minulý rok sa v Liptovskom múzeu niesol v znamení osláv okrúhlych narodenín. Najväčším darčekom k 110. výročiu založenia Liptovskej muzeálnej spoločnosti v Ružomberku, ktorá stála za zriadením expozícií dokumentujúcich život, zvyky a umeleckú tvorbu na Liptove, bol nárast návštevnosti. Do jednotlivých expozícií v priebehu 12 mesiacov zavítalo 126 000 ľudí, čo je o 12,5 % viac ako pred rokom.

Zdroj: liptovskemuzeum.sk

 

Podujatia pre všetky vekové kategórie

 

Vyše 120-tisícová návštevnosť je odrazom práce kolektívu zamestnancov múzea, ktorí dbali o vytvorenie pestrého programu počas celého roka. Návštevníkom sa okrem pohľadu na stále expozície naskytla aj možnosť vidieť viaceré dočasné výstavy. Súčasťou programu boli rôzne tradičné podujatia, ktoré sú stabilným oživením sezónneho programu. Najnavštevovanejšími udalosťami sa stala Ovčiarska nedeľa, Včelárska nedeľa a Nedeľa svätého Huberta. Všetky 3 podujatia prebehli v skanzene v Pribyline, ktorý už tradične patrí medzi najnavštevovanejšie pamiatky v Žilinskom kraji.

 

Modernizácia a rozširovanie expozícií

 

Vedenie Liptovského múzea chce podporiť rast návštevnosti aj modernizáciou a doplnením vybraných expozícií. V pláne je niekoľko projektov, ktoré rozšíria bohatú zbierku predmetov a expozície urobia prehľadnejšími a modernejšími. Jedným z pripravovaných projektov je aj modernizácia knižnice, na ktorú sa múzeu podarilo získať príspevok z eurofondov vo výške 210 500 €. Modernizácia čaká aj expozíciu Stredovekých a novovekých dejín Liptova. Za 44 000 € bude doplnená o nové interaktívne prvky.

Zdroj: visitliptov.sk

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: liptovskemuzeum.sk, visitliptov.sk