Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Námestie SNP v Trnave prejde rozsiahlou obnovou

Napísal Róbert Bosák, 16.05.2022

Časť verejných priestorov v Trnave bude mať novú „vizáž“. Vedenie mesta sa už stihlo pustiť do obnovy jedného z parkov. Ďalší projekt sa zameria na rozsiahlu rekonštrukciu Námestia SNP.

Zdroj: trnava.sk


Kým Ružový park už rekonštrukciou prechádza, Námestie SNP na jej zahájenie stále čaká. Vedenie mesta Trnava však urobilo ďalší krok, ktorým sa priblížilo k obnove tohto verejného priestoru. Začiatkom mája vyhlásilo verejnú súťaž, ktorej víťaz sa postará o rozsiahlu obnovu námestia.

Zdroj: trnavskyhlas.sk – Ján Král

 

Námestie SNP potrebuje renováciu

 

Trnavčania čakajú na obnovu Námestia SNP už niekoľko rokov. Jeho stav je nevyhovujúci a nezodpovedá nárokom na verejný priestor v centre mesta. Mnohí experti upozorňujú aj na jeho spoločenskú degradáciu, ktorej dôsledkom je strata atraktivity Trnavy pre návštevníkov z iných miest. Zmeniť to má práve rozsiahla rekonštrukcia, ktorej cieľom je vrátiť námestiu pôvodnú podobu a opäť z neho urobiť útulné mestské priestranstvo. 

 

Plánované úpravy na Námestí SNP:

 

- otočenie pamätníka osloboditeľov o 90 °

- renovácia mostného prekrytia rieky Trnávky

- výsadba a rozšírenie živej zelene na námestí

- revízia a následná obnova inžinierskych sietí

- preloženie sochy Panny Márie a sv. Jozefa

- vytvorenie nového úseku pešej zóny v centre

 

Obnova Námestia SNP si vyžiada investíciu vo výške 2,8 mil. €. V porovnaní s renováciou Ružového parku bude o niečo drahšia. V prípade parku sa náklady na obnovu vyšplhajú na 2,7 mil. €. S rekonštrukciou námestia sa má začať na budúci rok. Projekt by mal byť hotový najskôr koncom roka 2023.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: trnava.sk, trnavskyhlas.sk – Ján Král