Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Námestie republiky v Petržalke prejde revitalizáciou

Napísal Róbert Bosák, 29.09.2022

Bratislava pokračuje v obnove verejných priestorov. Do zoznamu lokalít, ktoré prejdú revitalizáciou, sa dostali aj vybrané verejné zóny v Petržalke. Vo vynovenej podobe sa budúci rok ukáže aj Námestie republiky.

Zdroj: mib.sk

 

Námestie republiky patrí medzi najvyhľadávanejšie verejné priestory v Petržalke. Slúži ako dejisko spoločenských podujatí a zároveň je obľúbeným miestom na relax. Vyhľadávaným ho robí aj skatepark, ktorý patrí medzi najväčšie na Slovensku. Nielen ten prejde obnovou, ktorá má námestie viac zatraktívniť a ponúknuť Bratislavčanom komfortný priestor plný zelene.

Zdroj: mib.sk

 

Priestor s kultúrnym a športovým využitím

 

Cieľom revitalizácie Námestia republiky je vdýchnuť jednému z centier verejného života v Petržalke nový život. Lokalita získa novú identitu, ktorá vzíde z prepracovaného projektu obnovy. O jeho návrh sa postaral ateliér Gro architekti, ktorý uspel v architektonickej súťaži vyhlásenej Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB). Porota ocenila dôraz na funkčnosť a viacúčelové využitie námestia, ktoré bude aj po revitalizácii hostiť kultúrne a spoločenské podujatia. Na svoje si prídu aj športovci, najmä skateri a cyklisti, ktorých čaká komfortnejšia a bezpečnejšia jazda.

Zdroj: mib.sk

 

Revitalizácia rozdelená do niekoľkých etáp

 

Rozloha priestoru, ktorý prejde revitalizáciou, má výmeru viac ako 75 000 m². Realizácia sa tak rozdelí na niekoľko etáp, počas ktorých budú obnovené jednotlivé časti námestia. To bude rozdelené do 3 zón, ktoré budú plniť rôzne účely. Všetky zóny budú prepojené zeleňou, ktorá oživí verejný priestor a vytvorí podmienky na relax. V centre námestia vznikne nové pódium, pribudne aj základná občianska vybavenosť. Nový bude aj stánok so zmrzlinou umiestnený v blízkosti fontány, ústredného bodu jednej zo zón.

Zdroj: mib.sk

 

Náročnejšia revitalizácia väčšieho verejného priestoru je naplánovaná na niekoľko mesiacov. Hotová by mala byť do konca roka 2023. Okrem Námestia republiky sa má obnoviť aj jeho blízke okolie. To prejde úpravami v najbližších rokoch.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: mib.sk

Zdroj foto: mib.sk