Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najvyššia kvalita života je v Škandinávii, Slovensko je 33.

Napísal Róbert Bosák, 26.07.2018

Rebríčky hodnotiace kvalitu života nám tradične odhaľujú, v ktorých krajinách alebo mestách sa žije najlepšie. Jeden taký len pred niekoľkými dňami zverejnila poradenská spoločnosť Boston Consulting Group.

 

Poradie štátov s najlepšími podmienkami na život je vždy relatívne. Napriek tomu sa autori týchto rebríčkov snažia zohľadniť niekoľko faktorov, ktoré sú smerodajné pre zostavenie čo najreálnejšieho poradia lokalít vytvárajúcich čo najlepšie podmienky pre dobrý život. Inak to nie je ani v aktuálnej štúdii, do ktorej spomínaná spoločnosť zahrnula až 152 krajín vrátane Slovenska.

Zdroj: www.documentarytube.com 


Niektoré z faktorov zohľadnených pri tvorbe rebríčka:

 

- vzdelávanie a študijné možnosti

- úroveň zdravotnej starostlivosti

- vzťah k životnému prostrediu

- trh práce a miera nezamestnanosti

- momentálny ekonomický vývoj

Zdroj: www.isic.no 


Najlepší život je stále v Škandinávii

 

Vo viacerých z hodnotených faktorov dosiahli najlepšie výsledky práve škandinávske krajiny. Sever Európy je tradičným lídrom v sociálno-ekonomických, bezpečnostných aj ekologických ukazovateľoch, čo sa premieta aj do prvenstiev v takýchto rebríčkoch. Podľa štatistík Boston Consulting Group si aktuálne víťazstvo uchmatlo Nórsko a z výbornej bronzovej pozície sa môže tešiť Island, medzi ktorými sa ocitlo tradične úspešné Švajčiarsko.

Zdroj: www.tripsavvy.com


Slovensko je naďalej mimo tridsiatky

 

Slovensko je tradičným účastníkom takýchto rebríčkov a aj keď podľa toho najnovšieho sme sa v porovnaní s minulými rokmi veľmi nezhoršili, stále sme sa nedostali do prvej tridsiatky. V aktuálnom rebríčku sme obsadili 33. miesto, čo je s výnimkou Maďarska najhorší výsledok spomedzi krajín V4 a susedného Rakúska. Rozdiely síce nie sú priepastné, no naši susedia aj naďalej disponujú vyšším životným komfortom a celkovou kvalitou bývania.

Zdroj: www.theindependent.co.uk 


Prvá desiatka krajín s najvyššou kvalitou života:

1. Nórsko

6. Švédsko

2. Švajčiarsko

7. Singapur

3. Island

8. Fínsko

4. Luxembursko

9. Rakúsko

5. Dánsko

10. Holandsko

 

 

24. Česko

33. Slovensko

32. Poľsko

37. Maďarsko

*Zdroj: www.bcg.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.forbes.com, www.bcg.com, www.telegraph.co.uk

Foto: www.hoodline.com, www.documentarytube.com, www.isic.no, www.tripsavvy.com, www.theindependent.co.uk