Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najvyššia česká veža z Brna

Napísal Róbert Bosák, 25.10.2015

Mrakodrapy fascinujú mnohých architektov z celého sveta, ktorí sa následne rozhodnú pripraviť nejaký zaujímavý návrh. Rovnako to platilo aj v prípade výstavby najvyššej českej veže, ktorá momentálne stojí neďaleko našich hraníc. 

Zdroj: www.aztower.cz


Aj keď mrakodrapy sú v dnešnej dobe bežnou súčasťou vyspelých krajín, nie všade sa ich výstavbe venuje rovnaká pozornosť. Výsledkom menšieho záujmu o realizáciu výškových budov je ich slabé zastúpenie v danej krajine a tento prípad sa týka aj našich českých susedov. Tí sú na tom podobne ako my a veží s výškou nad 100 metrov u nich nájdeme len minimum. Jednou z mála týchto nehnuteľností je aj AZ Tower sídliaca v Brne, ktorá je vôbec najvyššou budovou v celom Česku.

Zdroj: www.aztower.cz


Veža, ktorá v Česku vyniká

 

Česká architektúra dokázala vždy ponúknuť rôzne zaujímavé diela, no s mrakodrapmi sa veľmi chváliť nemôže. Dôvodov nezáujmu o realizáciu budov tohto typu je viacero, no podstatné je, že krajina ponúka aspoň niekoľko vysokých objektov, ktoré dokážu ukázať silu českej architektúry. Práve preto je pozornosť mnohých venovaná spomínanej veží AZ Tower, ktorá spomedzi českých výškových budov vyniká a plní úlohu najzaujímavejšej stavby svojho druhu.

Zdroj: www.altaxo.cz

 

Výška nie je jedinou prednosťou

 

AZ Tower si medzi priaznivcami českej architektúry získala dosť zvučné ohlasy a budova ako taká neunikla ani našej pozornosti. Aj keď so 111 metrami je najvyššou budovou v celej krajine, nie je to len samotná výška, ktorá z nej robí príťažlivý objekt. Pozitívne je vnímaná najmä kvôli energetickému profilu, vďaka ktorému môže spĺňať náročné požiadavky kladené na moderné nehnuteľnosti a slúžiť tak ako trvalo udržateľná budova berúca ohľad na životné prostredie.

Zdroj: www.centrumnews.cz


Ocenenie budovy na medzinárodnej úrovni

 

30-poschodová veža nie je súčasťou Brna dlho, pretože jej výstavba sa ukončila v roku 2013. Budova s celkovou podlahovou plochou 17 000m2 slúži ako moderný administratívny objekt s efektívnym technologickým vybavením. Navyše, má štýlový dizajn zhotovený pomocou železobetónu a ocele, ktoré sú tradičnými materiálmi používanými pri výstavbe mrakodrapov. Originalitu budovy a jej ekologický charakter si všimli aj na medzinárodnom poli, o čom svedčí účasť v súťaži Emporis Skyscraper Award. V nej sa oceňujú najlepšie budovy nad 100 metrov a AZ Tower si za dizajn a funkčnosť odniesla 9.miesto, čo je v konkurencii ďalších unikátnych stavieb postavených v roku 2013 slušná pozícia.

Zdroj: www.centrumnews.cz


Najvyššia česká veža nás dokáže upútať hneď na prvý pohľad, pretože z jej dizajnu vyžaruje poriadna dávka charizmy. Ľudia pohybujúci sa v interiéri môžu význam budovy vyzdvihnúť ešte viac, pretože sami spoznali silné stránky modernej architektúry prítomné v nehnuteľnosti podporujúcej trvalo udržateľný rozvoj. AZ Tower sa tak môže stať inšpiratívnym príkladom (nielen) pre českých architektov, ktorí by mohli opäť prísť s nejakým skvelým nápadom na ďalšie mrakodrapy.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : aztower.cz, altaxo.cz, centrumnews.cz