Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najvyššia budova USA, náhrada dvojičiek, oslávila 5. narodeniny

Napísal Róbert Bosák, 04.11.2019

Cez víkend ubehlo presne 5 rokov, čo v New Yorku oficiálne otvorili najvyššiu budovu USA. Toto výročie ale vzbudzovalo pozornosť z viacerých dôvodov. One World Trade Center (WTC 1) totiž vyrástlo len kúsok od miesta, kde kedysi stáli slávne „dvojičky“.

Zdroj: Mandritoiu – www.shutterstock.com 


Písal sa 3. november 2014. Do vysokej administratívnej veže na Ground Zero sa sťahuje prvá firma, ktorá oficiálne „krstí“ dlho očakávaný projekt One World Trade Center. Výsledkom jeho realizácie je vznik najvyššej budovy USA. Navyše, do centra pozornosti sa dostáva pre svoju polohu. Vyrástla totiž neďaleko miesta zničených budov Svetového obchodného centra.

Zdroj: gerhardhuber.at 


Dominanta smutne slávnej štvrte

 

One World Trade Center síce nie je jediným objektom, ktorý mal nahradiť zrútené dvojičky, no popri ostatných dosť vyniká, a to nielen výškou. Presklená kancelárska budova sa tiahne do neba, odkiaľ dozerá na Ground Zero, teda obnovenú štvrť v okolí zničeného Svetového obchodného centra. Lokalitu zdobí štýlovým dizajnom inšpirovaným modernými trendmi vo výstavbe výškových budov. Nechýba jej ani vysoká anténa, ktorá dvíha budovu ešte vyššie.

Zdroj: libeskind.com 


One World Trade Center v číslach:

 

- budova je s výškou 541 metrov najvyššia v USA

- v období kolaudácie bola 4. najvyššia na svete

- mrakodrap vyrástol až na úroveň 104 poschodí

- v prepočte na stopy dosahuje 1776 stôp, čo symbolizuje rok vyhlásenia nezávislosti USA

- výstavba objektu trvala od roku 2006 do 2013

- oficiálne bol otvorený práve 3. novembra 2014

Zdroj: Christoph Lischetzki – www.shutterstock.com 


Komplex Svetového obchodného centra tu bol 28 rokov, One World Trade Center cez víkend oslávil zatiaľ iba 5. narodeniny. Zrejme všetci od jeho autorov cez nájomcov až po bežných Američanov si prajú, aby stál na svojom mieste čo najdlhšie, prípadne aby jeho koniec nastal prirodzenou demoláciou, nie nešťastným útokom.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Mandritoiu – www.shutterstock.com, gerhardhuber.at, libeskind.com, Christoph Lischetzki – www.shutterstock.com