Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najvyšší čas refinancovať - ušetriť môžete tisícky eur

Napísal PR článok, 10.02.2020

Už pred štyrmi rokmi sa hovorilo, že úrokové sadzby sú na historickom minime. Ich pokles sa však dodnes nezastavil. Refinancovanie už existujúcich úverov sa preto oplatí viac ako kedykoľvek doteraz. Vyrátali sme, koľko peňazí vám tento krok ušetrí.

 

Ak ešte stále váhate, či do toho ísť, alebo nie, počítajte s nami. Začiatkom roka 2010 sa priemerná úroková sadzba na trhu pohybovala na úrovni 1,4 percenta ročne. Keď si ako príklad vezmeme úver vo výške 120 000 EUR (priemerná hypotéka v krajských mestách), ktorý sme si vzali na 30 rokov, jeho mesačná splátka presahuje výšku 400 EUR. Dnes banky ponúkajú sadzby, ktoré sú hlboko pod jedným percentom. Poštová banka dokonca prišla s úrokom 0,5 % p.a.. Ak by sme spomínaný úver vo výške 120 000 EUR refinancovali práve u nich, vďaka bezkonkurenčnej sadzbe by sa naša splátka znížila takmer o 50 EUR. Ročná úspora by tak predstavovala takmer 600 EUR a za 5 rokov fixácie by sme ušetrili bezmála 3 000 EUR.


Kratšie splácanie versus nižšia splátka


S refinancovaním sú však spojené papierovačky a viacerých odrádza i fakt, že so splácaním úveru začínajú opäť odznova. Klient sa však môže rozhodnúť či si natiahne dobu splatnosti opäť na 30 rokov, alebo naopak, dobu splatnosti si skráti tak, aby sa výška novej splátky zhodovala s tou pôvodnou. Refinanc sa však v oboch prípadoch určite oplatí. V tom prvom, ak si zvolíme splatnosť úveru 30 rokov, znížia sa nám mesačné výdavky. „Práve refinancovanie úveru, kedy sa klientom zníži mesačná splátka, je vhodné na vytváranie finančnej rezervy. Ak by si klient odkladal len 25 EUR mesačne, polovicu sumy, ktorú vďaka refinancovaniu pri nami ponúkaných podmienkach mesačne ušetrí, za 30 rokov s ročným zhodnotením na úrovni 3 % by  dokázal ušetriť až 14 424 EUR,“ konštatuje hovorkyňa Poštovej banky Lýdia Žáčková. Prípadne môže kedykoľvek v čase použiť nasporené peniaze na zrealizovanie mimoriadnej splátky.


Ak si však poviete, že aj doterajšiu mesačnú splátku v pohode utiahnete, ale refinancovaním si chcete skrátiť dobru splácania a skôr sa tak zbaviť úveru, prejaví sa vám to na celkových nákladoch, ktoré budú nižšie. Napríklad pri dobe splatnosti 30 rokov by celkové náklady na úroky predstavovali sumu 9 246 EUR. Pri splatnosti 26 rokov by to bolo 7 990 EUR. „Teda, v prípade, že by klient uprednostnil kratšie obdobie splatnosti pred nižšou mesačnou splátkou, na celkových nákladoch pri splatení celého úveru by ušetril 1256 EUR,“ dodáva hovorkyňa Poštovej banky.

Zdroj: postovabanka.sk


Úver s úrokom 0 %


Bývanie dnes síce nekúpime lacno, ale vieme si ho zabezpečiť za lacné peniaze. A pri refinancovaní úverov, aj tých, ktoré boli načerpané len nedávno, dokážeme ušetriť tisícky eur. Kampaň Poštovej banky na výhodnú hypotéku od 0,5 % potrvá od 1. februára do konca marca. Viacerí klienti ju však môžu získať úplne zadarmo. „Klienti, ktorí v tomto období požiadajú o úver a aj ho načerpajú, budú po splnení podmienok zaradení do súťaže o nulovú úrokovú sadzbu,“ hovorí Lýdia Žáčková. Úver s úrokom 0 % môže mať až 42 výhercov, vďaka čomu klienti získajú ešte väčšiu mesačnú úsporu. Ak zoberieme už spomínaný príklad úveru vo výške 120-tisíc EUR na 30 rokov, pri päťročnej fixácii a nulovej úrokovej sadzbe bude jeho mesačná splátka iba 333,34 eur. Každý mesiac tak klient ušetrí 75,05 EUR, čo je za rok až 900 EUR. Pri päťročnej fixácii tak ušetrí 4 503 EUR.

Zdroj: postovabanka.sk


Viac informácii o výhodnom úvere s úrokom od 0,5 % p.a., ktorý banka ponúka bez poplatku za jeho poskytnutie, nájdete na www.postovabanka.sk/hypoteka.