Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najviac ľudí sa sťahuje do Bratislavského kraja

Napísal Róbert Bosák, 07.04.2018

Nové bývanie, vysnívaná práca, výhodnejšie platové podmienky. To všetko sa podieľa na migračnej vlne vo vnútri Slovenska, v rámci ktorej sa aj minulý rok najviac Slovákov presťahovalo do Bratislavského kraja.   

 

Každoročný vývoj spojený s pohybom obyvateľstva v rámci jednotlivých krajov už tradične sleduje Štatistický úrad SR. Ten aktuálne zverejnil výsledky za rok 2017, počas ktorého bola vlna presunu obyvateľstva minimálne rovnako silná ako v predošlých obdobiach. Najväčšiu zásluhu má na tom opäť Bratislavský kraj, kde sa aj vlani presťahovalo najviac ľudí.

Zdroj: www.youtube.com 


Do Bratislavského kraja sa prisťahovalo takmer 9 000 ľudí

 

8 961, no neoficiálne určite viac ako 9 000, presne také sú minuloročné počty ľudí, ktorí prišli do Bratislavského kraja. V porovnaní s množstvom ľudí sťahujúcich sa do ďalších regiónov je ich podstatne viac a podľa štatistík to nie je prvýkrát, čo ide o značný priepastný rozdiel.

 

3 kraje s najvyšším počtom prisťahovalcov za rok 2017:

1. Bratislavský – 8 961

2. Trnavský – 4 037

3. Nitriansky – 2 531


Bratislavský kraj bol najlákavejší aj pre ľudí zo zahraničia

 

Nebyť cudzincov, ktorí sa rozhodli pre bývanie v Bratislave a okolí, počet prisťahovalcov by bol niekoľkonásobne nižší. Údaje ŠÚ SR hovoria o skupine 1 611 ľudí, ktorí sa prisťahovali do hlavného mesta z rôznych zahraničných krajín.

 

3 kraje, do ktorých sa zo zahraničia prisťahovalo najviac ľudí:

1. Bratislavský – 1 611

2. Košický – 1 215

3. Prešovský – 929


Do cudziny odchádzajú najmä Bratislavčania a východniari

 

Podľa najnovších štatistík bolo tých, ktorí sa presťahovali do zahraničia menej, ako tých, ktorí sem prišli. Bratislavský región zvíťazil s počtom 590 ľudí aj v tomto meradle, no s nepatrným rozdielom pred Prešovským a Košickým krajom.

 

3 kraje, odkiaľ do zahraničia odišlo najviac ľudí:

1. Bratislavský – 590

2. Prešovský – 454

3. Košický – 445

Zdroj: www.dentons.com 


Aj vďaka vyššie uvedeným číslam sa celkový počet obyvateľov v minulom roku zvýšil a daný rast nie je vôbec zanedbateľný. Podľa informácií u nás ku koncu roka žilo oficiálne 5 443 120 ľudí, čo je presne o 7 777 obyvateľov viac ako na jeho začiatku.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.statistics.sk, www.tasr.sk

Foto: www.nemke.ru, www.youtube.com, www.dentons.com