Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najviac bytov v Bratislave má Petržalka

Napísal Róbert Bosák, 28.04.2020

Mestské časti Ružinov a Petržalka naďalej súperia o prvenstvo v počte bytov v hlavnom meste. V oboch prípadoch ich je momentálne vyše 40 000. Najnovšie údaje ale nakláňajú misky váh na stranu druhej menovanej.

Zdroj: www.pixabay.com 


Aktuálne čísla, ktoré robia z Petržalky mestskú časť s najvyšším počtom bytov v Bratislave, vyplývajú z nového datasetu na portáli opendata.bratislava.sk. Ten už tradične prináša dáta rôzneho druhu, ktoré majú (nielen) Bratislavčanom priblížiť najzaujímavejšie čísla o živote v metropole. Patrí medzi nich aj hustota bytov v hlavnom meste a v jeho vybraných častiach.

Zdroj: www.pixabay.com 


V celej Bratislave je až 223 000 bytov

 

Celkový počet bytov v Bratislave sa pomaly blíži k štvrť miliónu. Podľa uvedeného datasetu je ich už 223 000, pričom do tohto počtu sa zahŕňajú byty v bytových aj v rodinných domoch. Vzhľadom na oficiálny počet obyvateľov mesta to znamená, že v bratislavských bytoch nežijú priemerne ani 2 obyvatelia, čo potvrdzuje aj Štatistický úrad SR. Jeho údaje odhadujú, že na 1 byt pripadá 1,94 obyvateľa s trvalým pobytom v Bratislave.

Zdroj: www.pixabay.com


Petržalka má viac ako 48 000 bytov

 

V Petržalke je síce priemer obyvateľov na 1 byt výrazne vyšší, no jej prvenstvo v počte bytov to nijako neohrozilo. S odhadovaným počtom 48 600 bytov si momentálne drží vedenie pred druhým Ružinovom. V ňom sa podľa datasetu nachádza necelých 45 000 bytov, čo je takmer dvojnásobok počtu bytov v Starom Meste. Najmenej bytov je už tradične v Čunove a Devíne, kde ich má v súčasnosti byť iba 480, resp. 650.

Zdroj: commons.wikimedia.org - Packa


Podrobné údaje o počte bytov a ich hustote v jednotlivých mestských častiach či konkrétnych uliciach nájdete na opendata.bratislava.sk.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: opendata.bratislava.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com, commons.wikimedia.org - Packa