Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najväčším letiskom sveta v Pekingu prejde ročne 100 mil. cestujúcich

Napísal Róbert Bosák, 16.12.2018

Čínske stavebníctvo zbiera prvenstvo za prvenstvom. Ďalším v poradí má byť projekt najväčšieho letiska na svete, ktoré je aktuálne rozostavané v jednej z okrajových častí Pekingu. 

 

V zozname rekordných stavebných „naj“ pribudne ďalší čínsky zápis. Tentoraz pôjde o triumf v rebríčku najväčších letísk planéty, ktorý prinesie už dávnejšie rozostavaný projekt v čínskej metropole. Jedná sa o projekt Ta-sing, ktorý má najľudnatejšej krajine pomôcť k tomu, aby sa stala celosvetovou jednotkou v leteckej doprave.

Zdroj: www.wikipedia.org


Až 100 miliónov cestujúcich ročne

 

Bude to megaletisko, aké doposiaľ nepostavila žiadna krajina. Počet prepravených pasažierov má ročne dosiahnuť až 100 miliónov, čo bude ešte viacej ako v prípade aktuálne využívaného pekinského letiska. Tým za rok prejde okolo 95 miliónov ľudí, ktorí sa po ukončení výstavby premiestnia do Ta-sing. To si ale na prvenstvo v počte prepravených počká, pretože v prvých rokoch prevádzky sa počíta s prepravou „len“ okolo 75 mil. cestujúcich.

Zdroj: www.wikipedia.org 


Na projekte robia tisíce stavbárov

 

Výstavba megalomanského projektu vyžaduje dlhodobé úsilie, obrovské investície aj zvýšené pracovné sily. Práve tie pomôžu skoršiemu ukončeniu realizácie letiska, ktoré má spustiť plnú prevádzku niekedy v roku 2025. Prvé etapy by ale mali byť hotové už budúci rok. Dodržaniu týchto termínov pomáhajú pracovné sily v počte viac ako 40 000 ľudí, medzi ktorými sú tímy stavbárov aj subdodávateľov.

Zdroj: www.chinadaily.com 


Čína chce byť leteckou veľmocou

 

Už 5 rokov budované letisko so 7 štartovacími dráhami, ktoré si získa štatút najväčšieho na svete, nie je jediným, ktoré sa v Číne momentálne stavia. Vláda si dala za cieľ postaviť, resp. zmodernizovať a rozšíriť do roku 2020 až 70 letísk. Tie by mali spoločne prepraviť viac ako 720 mil. cestujúcich ročne, čím Čína splní spomenutý cieľ byť jednotkou v leteckej doprave.

Zdroj: www.fostersandpartners.com 


Projekt Ta-sing sa na pozícii najvyťaženejšieho letiska nemusí ohriať veľmi dlho. Do súboja o najväčší projekt tohto druhu sa totiž snaží zasiahnuť aj Istanbul. V tureckej metropole rastie už tretie letisko, ktoré má po ukončení prepraviť 150 mil. pasažierov, s možnosťou rozšírenia až na 200 mil. Nad ukončením jeho realizácie v súlade s plánmi však zatiaľ stále visí otáznik.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.wikipedia.org, www.chinadaily.com, www.fostersandpartners.com