Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najväčší justičný palác sveta je „eko“

Napísal Róbert Bosák, 21.04.2018

Po tom, čo sa v Paríži prelomilo dlhoročné tabu ohľadom zákazu budovať mrakodrapy, v jeho najlukratívnejších štvrtiach postavili niekoľko výškových stavieb. Na niektorých dokonca vysadili zelené záhrady, čoho príkladom je aj objekt nového justičného paláca.

Zdroj: www.architectura.be 


Výškové stavby s tzv. vertikálnymi záhradami nie sú na starom kontinente žiadnou novinkou. Vo francúzskej metropole však takéto budovy pribúdajú sporadicky, čo prispieva k tomu, aby bol nový justičný palác považovaný za unikátne dielo. Obzvlášť preto, že superlatívov na jeho adresu je hneď niekoľko.

Zdroj: www.dezeen.com 


Stromy vyrastajú priamo na terasách

 

Palais de Justice na parížskom ostrove Cité je ako sídlo francúzskej spravodlivosti definitívne minulosťou. Zbory sudcov, právnikov a ďalších zamestnancov sa po najnovšom združujú na severovýchode mesta, kde napriek oneskoreniu vyrástla nová „centrála.“ S jej realizáciou sa však nespája len vynášanie rozsudkov, ale aj okrasná a ekologická funkcia. Súčasťou objektu je totiž 232 stromov, ktoré v snahe o zdravšiu mikroklímu vysadili priamo na terasách.

Zdroj: www.skyrisecities.com


Paríž má najväčší justičný palác sveta

 

Prítomnosť zelene na terasách je len polovicou úspechu projektu ako takého. V očiach laickej a odbornej verejnosti sa zaskvel najmä kvôli svojej veľkosti. 38- poschodový presklený dlháň sa totiž vyšplhal do výšky 160 metrov, čo z neho robí druhú najvyššiu budovu Paríža. Podľa francúzskych médií ide zároveň o najväčší justičný palác na svete, v ktorom sa zriadilo celých 90 súdnych miestností schopných poňať naraz okolo 9 000 ľudí.

Zdroj: www.leparisien.fr 


Majestátne ekologické dielo architekta Renza Piana s nadčasovým dizajnom si návštevníci budú môcť pozrieť v severovýchodnej časti metropoly. Práve tam sa našla vhodná lokalita na vybudovanie moderného sídla justície, ktorá tak bude môcť pracovať v kvalitnejšom prostredí nadštandardnej ekologickej budovy.   

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.nouvelobs.com, www.architectura.be, www.dezeen.com, www.skyrisecities.com, www.leparisien.fr