Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najšťastnejšia krajina na svete je opäť Fínsko

Napísal Róbert Bosák, 22.03.2021

Rok 2020 preveril mieru šťastia u obyvateľov vybraných štátov sveta podstatne viac ako ktorýkoľvek iný rok predtým. Kým niekde sa nálady v spoločnosti výrazne zhoršili, inde prešli a ešte stále prechádzajú touto skúškou s patričnou dávkou optimizmu.

Zdroj: smithsonianmag.com 


Najlepším príkladom štátu, ktorého obyvatelia sa nenechali znechutiť kritickými udalosťami z minulého roka, je Fínsko. Severská krajina je podľa novej štúdie World Happiness Report najšťastnejšia krajina na svete. Jej prvenstvo ale nie je ničím novým. Na čele rebríčka stála aj v predchádzajúcich rokoch.

Zdroj: A-StockStudio/Adobe Stock 


Severské krajiny sú najšťastnejšie

 

Nielen Fínsko, ale aj ďalšie krajiny zo severu Európy sú pravidelne na popredných pozíciách. V najnovšom rebríčku obsadili všetky medailové priečky. Stabilnú účasť v TOP 10 doplnili 6. a 8. miestom ďalšie 2 severské štáty. Práve Severania hľadia na koronakrízu ako na možnosť nastolenia väčšej spolupráce a zlepšenia pomerov v spoločnosti, čo im dodáva nádej. Z tohto postoja vyplýva vysoká miera šťastia, ktorá sa v niektorých štátoch dokonca zvýšila.

Zdroj: pointpark.edu 


Najšťastnejšie krajiny sveta 2020

 

1. Fínsko

2. Island

3. Dánsko

4. Švajčiarsko

5. Holandsko

6. Švédsko

7. Nemecko

8. Nórsko

9. Nový Zéland

10. Rakúsko

Zdroj: worldhappiness.report

 

Najšťastnejšie krajiny sveta 2018-2020

 

Najnovšia štúdia World Happiness Report nepriniesla výsledky len za rok 2020. Už tradične predstavila aj rebríček najšťastnejších krajín sveta za posledné 3 roky, ktorý je výsledkom súhrnného 3-ročného porovnania. Rozdiely v rebríčkoch sú však minimálne, čo potvrdzuje, že ich lídri si dlhodobo udržiavajú stabilnú úroveň miery optimizmu a spokojnosti.

 

1. Fínsko

2. Dánsko

3. Švajčiarsko

4. Island

5. Holandsko

6. Nórsko

7. Švédsko

8. Luxembursko

9. Nový Zéland

10. Rakúsko

Zdroj: worldhappiness.report

 

Slovensko skončilo na 34. mieste

 

Slovensko nikdy nepatrilo medzi najšťastnejšie krajiny na svete. V rebríčku za obdobie 2018-2020 sa ocitlo až na 34. mieste, čím výrazne zaostalo za najlepšími. Pomerne lepšie si viedlo susedné Česko, ktoré obsadilo 18. priečku. V porovnaní so zvyšnými krajinami V4 sme však na tom lepšie. Poľsko totiž skončilo až na 43. priečke. Maďari dopadli ešte horšie a obsadili konečné 53. miesto.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: worldhappiness.report

Zdroj foto: smithsonianmag.com, A-StockStudio/Adobe Stock, pointpark.edu