Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najslávnejší ľadový hotel sveta má opäť otvorené

Napísal Róbert Bosák, 23.12.2019

Ľadové kráľovstvo na severe Švédska pred pár dňami znova otvorilo svoje brány. Hotel vybudovaný zo snehu a ľadu sa tak na niekoľko týždňov stane jedným z najlákavejších miest celej Škandinávie.

Zdroj: Asaf Kliger 


Icehotel vo švédskom Jukkasjärvi je už tradičným klenotom škandinávskej hotelovej mapy. Návštevníkov si získava svojou magickou atmosférou, ktorá vyzerá ako z príbehu o snehovej kráľovnej. Ľadové komnaty tak aj túto sezónu prilákajú tisíce hostí. Záujemcovia o pobyt sa však musia ponáhľať, pretože hotel je otvorený len počas zimnej sezóny.

Zdroj: www.icehotel.com


Iba sneh, ľad a chlad

 

Dôvody, pre ktoré je hotel otvorený len sezónne, súvisia so stavebnými materiálmi, z ktorých je vybudovaný. Na jeho výstavbu sa totiž použil výhradne iba sneh a ľad, pomocou ktorého sa vytvaroval celý objekt vrátane chodieb, vestibulu s barom aj jednotlivých apartmánov. Takéto ľadové kráľovstvo však vydrží maximálne do začiatku jari, kedy sa v dedinke zhruba 200 km od severného pólu oteplí a celý hotel sa roztopí, skončí v rieke.

Zdroj: Asaf Kliger


Opäť v novej podobe

 

Výstavba zo snehu a ľadu, ktorej dôsledkom je roztopenie hotela, je značnou výhodou. Vďaka tomu sa môže Icehotel každý rok ukázať v novej podobe. Inak tomu nebolo ani teraz. Pri jeho otvorení sa do prevádzky uviedli izby v úplne inom prevedení, na aké sme boli zvyknutí vlani. Novú podobu má aj vstupný bar so salónikom, ktorý je takisto výsledkom práce 33 ľadových sochárov podieľajúcich sa na vzniku tohtoročnej verzie hotela.

Zdroj: www.icehotel.com


Témy niektorých izieb:

 

- jaskyňa s imitáciou kvapľov

- hudobná miestnosť s notami

- rozprávky s ľadovou zverou

- romantická krištáľová suita

- domčeky z ostrova Santorini

Zdroj: Asaf Kliger


Za nocľah v hoteli, ktorý je zároveň podzemnou ľadovou galériou, si treba aj tento rok riadne priplatiť. Ceny jednotlivých apartmánov sa pohybujú od 1549 švédskych korún, čo je zhruba 150 €. S prípadnou rezerváciou však neotáľajte. Pokiaľ bude návštevnosť aj túto sezónu nad 70 000, je pravdepodobné, že všetky termíny budú čoskoro obsadené.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.icehotel.com

Zdroj foto: Asaf Kliger, www.icehotel.com