Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najškaredší londýnsky mrakodrap predali za rekordnú sumu

Napísal Róbert Bosák, 29.07.2017

Smutne slávny londýnsky mrakodrap Walkie Talkie bol viackrát terčom výsmechu. Dva roky dozadu ho totiž vyhlásili za najhoršiu stavbu Veľkej Británie. Pred pár dňami však dokázal, že všetci neprajníci sa mýlili.

 

Hneď po tom, čo autori projektu Walkie Talkie skolaudovali nový mrakodrap, museli čeliť viacerým „útokom.“ Tŕňom v oku sa stal najmä dizajn budovy, ktorý vraj vôbec nepasoval do prostredia danej lokality. Po vyhlásení stavby za najhoršie architektonické dielo roka 2015 sa jej renomé zhoršilo ešte viac. Nedávno však prišlo obrovské zadosťučinenie, pretože Walkie Talkie sa zaradila na vrchol rebríčka najdrahšie predaných budov v krajine. 

 

Objekt predaný za rekordných 1,43 mld. €

 

Počet realitných obchodov dosahujúcich hodnotu niekoľkých stoviek miliónov je vo Veľkej Británii dosť vysoký. Napriek tomu nie je celkom bežné, aby sa nejaká nehnuteľnosť predala za 1,43 mld. €. V prípade nedávnej transakcie spojenej práve s predajom mrakodrapu Walkie Talkie sa to podarilo a samotný obchod tak dosiahol rekordnú hodnotu.

Zdroj: quilondra.com

 

Mrakodrap zaujal investorov z Hongkongu

 

Zdá sa, že získanie „ceny“ Carbuncle Cup udeľovanej za najhorší architektonický výtvor vo Veľkej Británii nebolo pre investorov prekážkou. Hongkongská nadnárodná spoločnosť Lee Kum si Walkie Talkie vytypovala už dávnejšie a nakoniec svoj zámer aj dotiahla do konca. Po novom tak mrakodrap bude slúžiť ako administratívno-obchodný komplex, v ktorom bude sídliť zdravotnícka divízia tejto nadnárodnej potravinárskej spoločnosti.

Zdroj: galloper.com

 

Základné údaje o mrakodrape:

 

- oficiálny názov nehnuteľnosti je 20 Fenchurch Street

- 37-poschodový mrakodrap vyrástol do výšky 160 metrov

- výmera sa delí na 65 000m2 kancelárií a 1600 m2 obchodov

- na horných 3 poschodiach je zelená záhrada Sky Garden

- objekt stavali celých 5 rokov od roku 2009 do jari 2014

Zdroj: fubiz.com

 

Nie je to len rekordná kúpa mrakodrapu, ktorá na verejnosti rozprúdila vášne. Po zrealizovaní obchodu sa spustila diskusia o expanzii ázijských investorov na londýnskom trhu. Tí totiž  stále častejšie skupujú lukratívne nehnuteľnosti a postupne zvyšujú svoj vplyv v regióne, čo sa domácej verejnosti nepáči. Ani to však nič nemení na tom, že čínski investori uskutočňujú realitné obchody v rekordnej výške.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : urban75.org, quilondra.com, galloper.com, fubiz.com