Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najočakávanejší hotel roka otvorili v Bangkoku

Napísal Róbert Bosák, 16.06.2017

Na realitnom trhu sa udeľujú rôzne tituly, ktoré zaraďujú budovy do pozície najvyšších, najúspornejších či najekologickejších. Jedným z „ocenení“ pre nové nehnuteľnosti je aj titul najviac očakávaného hotela a ten sa aktuálne udelil novému prírastku v Bangkoku.

 

Je to už približne mesiac, čo v thajskej metropole sprevádzkovali najočakávanejší hotel roku 2017. Ide o preslávený Central Embassy & Park Hyatt Bangkok, ktorému spomínaný titul udelili majitelia britského časopisu Monocle. Tí ocenili objekt na základe viacerých atribútov spojených s dizajnom, kvalitatívnou stránkou aj energetickou efektivitou.

Zdroj: asean.travel

 

Spojenie hotela s nákupným strediskom

 

Víťaz hodnotenia najočakávanejších hotelov nepatrí k bežným ubytovacím zariadeniam, aké sú v Bangkoku známe. Jedná sa o objekt spojený s nákupným centrom zriadeným v susednej časti komplexu. Práve jeho návrh a spôsob prepojenia s výškovou hotelovou vežou zapôsobil na porotu, ktorá v spojitosti s ďalšími prednosťami nehnuteľnosti vyzdvihla prácu architektov z ateliéru A­­_LA.

Zdroj: reality.etrend.sk

 

Originálny futuristický dizajn

 

Spomínaný ateliér sa v spolupráci s návrhárom Yabu Pushelberg postaral o unikátny dizajn budovy. Tá je prevedená v netypickom tvare, ktorý je z každého uhla pohľadu panorámy iný. Niekoľkoposchodové nákupné centrum sa špirálovito dvíha k vrcholu, ktorý je chvíľu špicatý a chvíľu sa tvaruje do oblúka. To všetko za sprievodu trojrozmernej hliníkovej fasády, ktorá je zložená z 300 000 dlaždičiek, čím vytvára špeciálny optický obraz budovy.

Zdroj: skyscrapercity.com      

Zopár čísel o najviac očakávanom hoteli:

 

- úžitková plocha celého objektu je 139 355 m2

- výšková budova siaha na úroveň 151 metrov

- v priestoroch hotela je viac ako 200 izieb

- nákupné centrum vyrástlo do výšky 7 poschodí

- budova patrí do zoznamu 60 hotelov z rodiny Hyatt Hotels Corporation

Zdroj: hospitalityonline.com

 

Najnovšej thajskej veži, ktorú otvorili len v polovici mája, sa podarilo to, čo jej predchodcom nie. Nielenže sa zaradila medzi najkrajšie budovy v Ázii, navyše si získala cenný titul najviac očakávaného hotela. A zdá sa, že právom, pretože tento objekt splnil najvyššie kvalitatívne aj estetické nároky, ktoré sa na hotelové zariadenie s nákupným centrom môžu klásť. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : thailandnews.co, asean.travel, reality.etrend.sk, hospitalityonline.com, skyscrapercity.com