Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najobľúbenejšie typy záhradných altánkov

Napísal Róbert Bosák, 26.04.2018

Stále teplejšie jarné večery sú ideálnou pozvánkou k tráveniu voľného času na záhrade. Ten, kto si stihne kúpiť alebo zhotoviť vlastný altánok, bude môcť vychutnávať nádych jari aj pri posedení s rodinou a priateľmi.  

 

Altánky sú dnes bežnou súčasťou záhrad, kde slúžia ako praktickí aj estetickí pomocníci. Ich realizácia sa s pomocou zručnosti, správneho návrhu a potrebných doplnkov dá stihnúť rýchlo a ľahko. Ak sa chystáte k výstavbe či kúpe takéhoto objektu aj vy, prehľad 4 najobľúbenejších typov altánkov podľa materiálu vám určite príde vhod. 

 

Tradičné drevené – Najobľúbenejšími altánkami sú jednoznačne tie drevené, ktoré sa hodia na každú záhradu. V ich prospech hovorí aj dobrá cena a možnosť rýchleho vlastnoručného zhotovenia.  Mínusom týchto tradičných prístreškov je však pomerne slabšia odolnosť voči vplyvom počasia.

Zdroj: www.belsan.cz 


Chladné kovové – Menej obľúbené, no minimálne rovnako kvalitné a esteticky vhodné sú aj altánky z kovových konštrukcií. V prípade vlastnoručnej realizácie však vyžadujú spoluprácu s odborníkom, ktorý sa postará o ich správne zasadenie a poradí vám s údržbou jednotlivých železných dielov.

Zdroj: www.besedkibest.ru 


Odolné murované – Pevnosť, nezdolateľná kvalita a štýlový vzhľad, práve to robí murované altánky tak populárnymi. Problémom je ich prípadná demontáž a pre mnohých aj náročnejšia realizácia spojená s vyššími investičnými nákladmi bez ohľadu na to, či sú súčasťou drevené trámy alebo je celý prístrešok z tehál.

Zdroj: www.inhaus.cz 


Ľahké polykarbonátové – Poslednými zo štvorice najobľúbenejších altánkov sú tie, ktoré sa zhotovujú z polykarbonátových materiálov. Jedná sa o altánky s umelým prístreškom, často v oblom tvare, ktoré však nepatria k tým najpraktickejším. Vyhľadávané sú najmä pre rýchlu montáž a dobrú cenu, no ich veľkým negatívom je prehriata a vydýchaná atmosféra vo vnútri.

Zdroj: www.sibirem.ru 


Bez ohľadu na to, aký typ altánku si vyberiete, pred začiatkom realizácie nezabudnite zájsť na príslušný stavebný úrad. Aj altánky patria do kategórie drobných stavieb, čiže ich realizáciu je potrebné ohlásiť (alebo sa aspoň informovať, či je ohlásenie nutné) a počkať na stanovisko zo strany úradníkov, ktoré bude vydané najneskôr do 30 dní.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.jardinfr.download, www.belsan.cz, www.besedkibest.ru, www.inhaus.cz, www.sibirem.ru