Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najnovšie kolekcie stoličiek už zhotovuje 3D tlač

Napísal Róbert Bosák, 25.05.2018

Širokospektrálne využitie 3D tlače v oblasti dizajnu a stavebníctva sa začína uplatňovať pri čoraz väčšom počte projektov. Aktuálne sa spomína aj v súvislosti s výrobou nových futuristických stoličiek od jednej expandujúcej španielskej spoločnosti.

 

Už prvé testy 3D tlačiarní vykonávané v čase, keď ich brala vážne len malá hŕstka vizionárov, ukázali schopnosti týchto technológií. Priekopníci najnovších stavebných a výrobných metód právom vyzdvihovali možnosť navrhovať jedinečný dizajn, aký dokáže spracovať len 3D tlač. Odvážne tvrdenia sa viackrát ukázali ako pravdivé a inak tomu nie je ani v prípade najnovšej série stoličiek, s ktorou prišla spoločnosť Nagami.

 

Jedinečný dizajn len vďaka 3D tlači

 

Experiment s originálnymi tvarmi stoličiek, o akých sme mohli doposiaľ iba snívať, sa podaril vôbec po prvýkrát. Aj keď 3D tlačiarne sa pri výrobe nábytku už použili, spoločnosť Nagami predstavila tieto netypické modely ako prvá. Práve vďaka využitiu takejto pokrokovej metódy dokázala  zhotoviť futuristické stoličky, ktoré posúvajú interiérový dizajn o ďalší krok vyššie.

Zdroj: www.design-milk.com 


Stoličky navrhli hviezdni dizajnéri

 

Nebyť spolupráce s hviezdnymi menami dizajnérskej obce, španielsky výrobca by toľko slávy zrejme nikdy nezožal. Na úspechu kolekcie sa podpísal rukopis dizajnérov Daniela Widriga, Rossa Lovegrova a niekoľkých mien zo Zaha Hadid Architects. Práve toto spojenie prinieslo unikátne nápady, ktorých výsledkom je kombinácia exkluzívneho dizajnu a najvyššej kvality.

Zdroj: www.archutecturaldigest.in


Kolekciu tvoria 4 exkluzívne modely:

 

1. Rise – Stolička Rise sa má postarať o prepojenie človeka s prírodou, aspoň tak to vyzerá pri návrhu, ktorý hýri pestrosťou a vystupuje v jedinečnom organickom tvare.

Zdroj: www.nagami.design 


2. Bow – Sedenie v druhom modeli od Zaha Hadid Architects má tiež imitovať javy z prírody, čo sa u stoličky Bow pripomínajúcej mušľu hodnoverne podarilo.

Zdroj: www.hypeblaze.com


3. Robotica – Treťou zo stoličiek je Robotica, o ktorej najnetypickejší vzhľad v sýtočervenom prevedení sa postaral R. Lovegrove.

Zdroj: www.nagami.design


4. Peeler – Model Peeler môžeme ako jediný považovať skôr za kreslo ako stoličku. Jedná sa o dielo D. Widriga, ktorý využil svoje skúsenosti s 3D tlačou z odevnej tvorby.

Zdroj: www.archipanic.com 


Zdá sa, že 3D tlačiarne sa vo svete dizajnu a stavebníctva usádzajú natrvalo. Po tom, čo sa len nedávno testovali pri realizácii prvých domov, začali ich využívať aj výrobcovia nábytkových zostáv, medzi ktorými je aj spomínaná spoločnosť Nagami. Tá potvrdila, že vďaka 3D tlači sa dajú navrhovať dosiaľ nereálne modely, ktoré sa postarajú o príchod celkom nových trendov.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.dexigner.com, www.design-milk.com, www.archutecturaldigest.in, www.nagami.design, www.hypeblaze.com, www.archipanic.com