Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najlepšiu českú a slovenskú stavbu storočia vyberie verejnosť

Napísal Róbert Bosák, 22.06.2018

100 rokov je dostatok času na to, aby aj v malých krajinách vznikli veľké stavebné diela. Inak to nie je ani na území dnešného Česka a Slovenska, kde sa od roku 1918 vybudovali viaceré budovy s právom ašpirovať na titul najlepšej stavby storočia. 

 

Blížiace sa oslavy 100. výročia založenia ČSR bude sprevádzať aj pocta najlepším stavebným dielam, aké v Česku a na Slovensku od roku 1918 vyrástli. Niektoré budú dokonca slávnostne ocenené a na základe hlasu ľudu sa po vyhlásení výsledkov ankety Česká a slovenská stavba storočia zapíšu do histórie ako to najlepšie, čo od Ašu po Čiernu nad Tisou vybudovali.

Zdroj: imaterialy.dumabyt.cz


Nominovaná je stovka stavieb

 

66 českých a 34 slovenských budov z rôznych kútov oboch krajín, presne taká je ponuka diel, z ktorých si bude môcť hlasujúca verejnosť vybrať. Pestrý zoznam top stavieb tvoria budovy zo všetkých oblastí od obytných a komerčných projektov až po technické diela ako diaľnice či mosty. Chýbať nebudú novostavby, rekonštrukcie ani dostavby, ktoré mali a stále majú prínos pre spoločnosť. 

 

Kompletný zoznam nominovaných objektov, ako aj dotazník na hlasovanie s informáciami o jeho priebehu, nájdete do 15. septembra na stránke www.stavbastorocia.sk

 

Projekt chce propagovať najlepšie diela

 

Vyhlásením najlepších zrealizovaných diel sa projekt Česká a slovenská stavba storočia ani zďaleka nekončí. Iniciátori nápadu, ktorými sú členovia stavebných zväzov a komôr obidvoch štátov, mienia pokračovať s propagáciou jednotlivých objektov ďalej, a to vo forme vydanej publikácie a niekoľkých putovných výstav. Práve to má pomáhať priblížiť laickej verejnosti odkaz tunajšej architektúry v jej dobovom poňatí.

Zdroj: www.stavbystoleti.cz


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.stavbystoleti.cz, www.stavbastorocia.sk

Foto: www.ckait.cz, imaterialy.dumabyt.cz, www.stavbystoleti.cz