Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najlepšie rodinné domy Česka a Slovenska za rok 2018

Napísal Róbert Bosák, 12.10.2018

Záver septembra patril vyhláseniu výsledkov domáceho podujatia CEZAAR 2018, úvod októbra zas oceneniu laureátov v českej súťaži Stavba roka 2018. Na oboch podujatiach sme tak spoznali najlepšie súčasné stavby Česka a Slovenska vrátane rodinných domov.

Zdroj: www.dubodom.sk 


Stovky projektov, desiatky nominovaných, 2 víťazi. Možnosť získať cenu za najlepší rodinný dom v oboch krajinách majú každý rok len 2 objekty. Tohtoroční víťazi sú už pár dní známi a my sa pozrieme na to, čím si tieto prestížne ocenenia zaslúžili.

Zdroj: www.ceskacenazaarchitekturu.cz 


Víťaz CEZAAR 2018 v kategórii Rodinné domy – DUBODOM, Svätý Jur

 

Na slovenskej strane putoval titul za najlepší rodinný dom do Svätého Jura. Práve tam stojí DUBODOM od autorov Pavla Šišku a Michala Bažalíka, ktorým za ich jedinečný projekt udelili jednu z cien CEZAAR 2018.

Zdroj: www.archinfo.sk


Hosťovský domček na strome – Už z názvu je jasné, že tento projekt sa spája s dubom, a to doslova. Malý hosťovský domček určený na oddychový pobyt totiž vznikol priamo na strome, pričom jeho jadro a dispozícia sa priamo prepojili, a teda vrástli pomedzi samotné konáre.

Zdroj: www.tripadvisor.co.za


Pobyt v zajatí pokojnej prírody – Domček je nielen šikovný, útulný či ekologický, ale takisto dokáže splývať s okolím. Navyše, v blízkosti sa nachádza vinica typická pre daný región, čo pobytu zaistí ešte lepšiu atmosféru.

Zdroj: bigsee.eu 


Stavba roka 2018 v kategórii Rodinné domy – Rodinný dom v Neveklově

 

Najlepší rodinný dom bol vybratý aj v Česku, a to v spomínanej súťaži Stavba roka 2018. Víťazom tejto kategórie sa stal šikovný domček v dedinke Neveklov, za ktorého návrhom stojí Ateliér Kunc.

Zdroj: www.ceskacenazaarchitekturu.cz

 

Na škandinávsky štýl – Domy inšpirované moderným severským štýlom sú u našich susedov stále viac obľúbené. Možno aj to bolo dôvodom, prečo sa tento elegán v bielo-hnedo-čiernej drevenej kombinácii dostal na samý vrchol českej architektúry.

Zdroj: www.ceskacenazaarchitekturu.cz


Priehľadný a vzdušný – Jednou z hlavných čŕt tohto domu je jeho skvelá vzdušnosť. Vďaka veľkým oknám si môže majiteľ užívať dostatok presvetlenia bez toho, aby to narušilo pocit súkromia.

Zdroj: www.ceskacenazaarchitekturu.cz


Spojenie interiéru s exteriérom – K pozitívam objektu patrí aj úzke a harmonické prepojenie vonkajšej časti s interiérom. O to sa postaral výber drevených prvkov a s tým spojené zladenie farebných odtieňov daných drevín ako modrín či naolejovaný dub.

Zdroj: www.ceskacenazaarchitekturu.cz

 

Zaujímavých pozitív, ktoré víťazné diela ponúkajú, by sme vám mohli ozrejmiť oveľa viacej. To si ale zaslúžia aj iné kategórie, ktoré takisto priniesli nových laureátov a na trón najlepších stavieb roka zaradili ďalšie kvalitné a prepracované stavebné diela. Preto hneď zajtra môžeme  pokračovať ďalšou kategóriou.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.dubodom.sk, www.ceskacenazaarchitekturu.cz, www.archinfo.sk, bigsee.eu, www.tripadvisor.co.za