Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najlepšie bytové domy Česka a Slovenska za rok 2018

Napísal Róbert Bosák, 13.10.2018

Po včerajšom článku o najlepších rodinných domoch Česka a Slovenska pokračujeme pohľadom do ďalšej kategórie, v ktorej sa v rámci súťaží CEZAAR 2018Stavba roku 2018 vyberali najlepšie diela. Okrem rodinných domov sa najviac pozornosti sústredilo práve na obytné komplexy.  

 

Víťaz CEZAAR 2018 v kategórii Bytové domy – Polyfunkčný objekt, Trnava

 

Cena za najlepší slovenský bytový komplex šla tento rok do Trnavy, kde na návrh ateliéru Vallo Sadovsky Architects vybudovali Polyfunkčný objekt.

Zdroj: www.archinfo.sk 


Prepojenie s Nádvorím – Nádvorie, multifunkčný kultúrny komplex v samom centre Trnavy, patrí k najlepším projektom posledných rokov. Jeho súčasťou sa stal aj Polyfunkčný objekt, ktorý je zároveň moderným obytným súborom, čo ho na slovenskej scéne s bytovými domami robí jedinečným a pokrokovým.

Zdroj: www.skyscrapercity.com


Ubytovanie pre študentov – Možnosť obývať tieto exkluzívne priestory majú aj študenti, čo takisto prispelo k presvedčeniu poroty, že projekt si zaslúži prestížne ocenenie. Študentské bývania na rovnakej úrovni sa totiž s výnimkou hŕstky komplexov u nás hľadá veľmi ťažko.

Zdroj: www.wikipedia.org 


Stavba roka 2018 v kategórii Obytné bloky – U Michelského mlýna 1, Praha

 

Pražský bytový trh sa postupne transformuje na nadštandardnú úroveň európskych rozmerov, o čom svedčí aj nový obytný komplex U Michelského mlýna 1 z Prahy, o ktorý sa postarala  spoločnosť AGE project.

Zdroj: www.bytymichle.cz 


Moderný pražský nadštandard – Spomínaný projekt spája príjemný exteriér s nadštandardne vybavenými obytnými priestormi, ktoré patria k tomu najlepšiemu, čo sa dá v Prahe pri kúpe bytu zohnať. Nechýbajú moderné stavebné prvky, prepracovaná dispozícia či ideálna poloha.

Zdroj: www.feelhome.cz 


Lokalita mimo mestského ruchu – Ak je už reč o polohe komplexu, vybraná lokalita v časti Praha 4 spĺňa najvyššie kritériá. Občiansku vybavenosť a dobrú dopravnú dostupnosť dopĺňa množstvo okolitej vegetácie a možnosť užívať si pohľad na zelené scenérie priamo z okna.

Zdroj: www.feelhome.cz 


Komorný charakter projektu – Výstavba v takejto lokalite umožnila architektom navrhnúť bytový komplex s komorným rázom. Podobné projekty, kde sa dá žiť takmer ako vo vlastnej komunite, v Prahe chýbajú, takže aj to robí súbor obytných domov vyhľadávaným miestom pre život.

Zdroj: www.isp-praha.cz


Rodinné a bytové domy, ktoré boli v aktuálnych ročníkoch súťaží CEZAARStavba roku ocenené, iba potvrdili, že v oboch krajinách rezidenčná architektúra celkom slušne napreduje. Preto sa už teraz môžeme tešiť na budúci ročník, v ktorom sa zrejme opäť predstaví to naj, čo sa v Česku a na Slovensku zrealizuje.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.archinfo.sk, www.skyscrapercity.com, www.wikipedia.org, www.bytymichle.cz, www.feelhome.cz, www.isp-praha.cz