Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najkrajšie mestské štvrte v Európe

Napísal Róbert Bosák, 19.03.2020

Najväčšie svetové portály neustále zverejňujú rebríčky najkrajších turistických lokalít. Objavujú sa medzi nimi aj také, ktoré prinášajú prehľad najkrajších mestských štvrtí v Európe. Prehľad tých, ktoré sa zhodne objavujú vo viacerých z nich, prinášame aj my. 

 

Ostiense (Rím, Taliansko)

Známa rímska lokalita nechýba snáď v žiadnom rebríčku najkrajších európskych mestských štvrtí. Okrem čulého mestského života plného barov a kaviarní ulahodí aj milovníkom umenia a graffiti. Na svoje si takisto prídu veriaci a milovníci stredovekej histórie.

Zdroj: www.alamy.com – Fabrizio Troiani 


Bonfim (Porto, Portugalsko)

Osviežujúca prímorská atmosféra je v spojení s nadčasovou rezidenčnou výstavbou a veľkými zelenými priestranstvami ideálnou kombináciou lákajúcou na návštevu. Nie náhodou je jedna z najobľúbenejších štvrtí v Porte miestom stretávania húfov turistov z celého sveta.

Zdroj: zap.aeiou.pt 


El Cabanyal (Valencia, Španielsko)

Štvrť, ktorá okrem iného láka hlavne svojou originálnou rezidenčnou výstavbou, nájdeme aj v susednom Španielsku. Návštevníci si v nej môžu užiť prechádzku pomedzi farebné domy a dopriať si typickú španielsku siestu v niektorej z tamojších kaviarní.

Zdroj: valenciainsideout.com 


University Quarter (Brusel, Belgicko)

V zozname najkrajších mestských lokalít Európy nesmie chýbať ani bruselská „univerzitná štvrť“. Tú považujú cestovateľské portály za miesto, ktoré by mali navštíviť všetci milovníci metropol. Študenti tu totiž dokážu vytvoriť atmosféru plnú pohody a voľnosti.

Zdroj: www.see-u.brussels 


Neukölln (Berlín, Nemecko)

O voľnosť a pohodu je postarané aj v berlínskom Neuköllne. Podľa niektorých sa má jednať o najzelenší mestský obvod, ktorý sa môže pochváliť aj obrovskou koncentráciou pouličných umelcov starajúcich sa o skvelú atmosféru v jeho uliciach.

Zdroj: berlin030.de 


Holešovice (Praha, Česko)

Sympatie viacerých svetových portálov si získala aj pražská časť Holešovice. Len nedávno ju do jedného zo svojich rebríčkov zahrnul aj The Guardian, ktorý vyzdvihol svojskú atmosféru lokality. Ocenil najmä všadeprítomný industriálny nádych, ktorý dopĺňajú vzácne pamiatky.

Zdroj: prague.eu


Dorcol (Belehrad, Srbsko)

Poloha pri Dunaji, staré domčeky či vyhľadávané trhoviská. To je len časť toho, čím slávna belehradská štvrť prekvapí svojich návštevníkov. Tí určite ocenia aj prechádzku pokojnými uličkami a ďalekosiahle výhľady na mesto.

Zdroj: belgrademyway.com


Pozn. na záver: Uvedený zoznam lokalít nie je žiadnym poradím ani oficiálnym rebríčkom. Ide o ľubovoľný výber autora zostavený na základe viacerých zoznamov najatraktívnejších mestských štvrtí Európy prezentovaných na rôznych zahraničných portáloch.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: www.alamy.com – Fabrizio Troiani, zap.aeiou.pt, valenciainsideout.com, www.see-u.brussels, berlin030.de, prague.eu, belgrademyway.com