Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najdrahšie domy celebrít za viac ako 50 mil. USD

Napísal Róbert Bosák, 04.06.2021

Hviezdy z pódií, filmového plátna a televíznych obrazoviek sú známe záľubou v drahých rezidenciách. Niektoré z najlepšie zarábajúcich celebrít sú za kúpu luxusnej vily ochotné utratiť astronomické čiastky rátané v desiatkach miliónov.

 

Rezidencie najslávnejších osobností zo sveta umenia a šoubiznisu sú v porovnaní s domami, do ktorých investujú vplyvní podnikatelia, o niečo lacnejšie. Na ovládnutie rebríčkov, ktoré mapujú najdrahšie domy celebrít, to ale stačí. Hodnota niektorých z nich totiž dosahuje viac ako 50 mil. USD, pričom v niektorých prípadoch je stále priestor na jej ďalšie zvyšovanie.


Tom Cruise (Telluride, Colorado) – 59 mil. USD


Výhľad na hory, izby ozdobené cédrovým drevom, vlastný tenisový kurt, motokrosová dráha. Nielen to sa zmestilo na 120-hektárový pozemok s luxusným domom pri coloradskom meste Telluride, kde si Tom Cruise našiel vysnívaný domov.

Zdroj: mountainliving.com

Zdroj: mountainliving.com


Sting (New York) – 65,75 mil. USD


Po tom, čo si Sting zaobstaral luxusný penthouse v newyorskej lokalite Central Park South, sa medzi najdrahšie domy celebrít dostal aj apartmán. V tomto prípade išlo o obrovský apartmán s výmerou takmer 540 m². Napriek tomu, že byt má „iba“ 3 spálne, jeho cena sa vyšplhala na viac ako 65 mil. USD.

Zdroj: 6sqft.com

Zdroj: 6sqft.com


Johnny Carson (Malibu, Kalifornia) – 81,5 mil. USD


Dom s výmerou 658 m² už slávnemu moderátorovi J. Carsonovi nepatrí. O rezidenciu na 1,6-hektárovom pozemku, z ktorého je priamy prístup k oceánu, prišiel v roku 2005, kedy opustil tento svet. Vila si však naďalej drží svoju hodnotu na úrovni takmer 82 mil. USD.

Zdroj: uncrate.com

Zdroj: uncrate.com


Jay Z a Beyoncé (Bel Air - Los Angeles, Kalifornia) – 88 mil. USD


Speváckemu páru Jay Z a Beyoncé sa pri kúpe tohto luxusného sídla podarilo ušetriť vyše 30 mil. USD. Rezidencia s 8 spálňami a 11 kúpeľňami, ktorú chránia nepriestrelné okná, sa totiž pôvodne predávala až za 120 mil. USD.

Zdroj: latimes.com

 

Oprah Winfrey (Montecito, Kalifornia) – 90 mil. USD


Obľúbená moderátorka Oprah Winfrey vlastní viacero nehnuteľností. Tou najdrahšou z nich je honosné sídlo z roku 1912 v kalifornskom Montecito. Dom so 6 spálňami a 14 kúpeľňami stojí na 17-hektárovom pozemku, ktorého časť je prepojená s miestnou prírodnou rezerváciou.

Zdroj: hellomagazine.com

Zdroj: loveproperty.com

 

George Clooney (Laglio, Taliansko) – 100 mil. USD


Kým vyššie uvedené domy sa nachádzajú v najlukratívnejších amerických lokalitách, George Clooney sa rozhodol pre 25-izbovú rezidenciu pri talianskom jazere Como. Herec sa však vo vile bežne nezdržiava. Dom s amfiteátrom, bazénom a tenisovým kurtom sa totiž v niektorých častiach roka prenajíma.

Zdroj: francisyork.com


Domy s hodnotou nad 100 mil. USD sú u celebrít ojedinelé. Šesťciferné čiastky utrácajú za nehnuteľnosti skôr najbohatší podnikatelia ako Bill Gates či Jeff Bezos. Z celebrít si takýto luxus doprial ešte režisér George Lucas, ktorý investoval do svojho ranča s niekoľkoizbovým domom 100 mil. USD.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: mountainliving.com, 6sqft.com, uncrate.com, latimes.com, hellomagazine.com, loveproperty.com, francisyork.com