Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najčastejšie kladené otázky

Napísal Topreality.sk, 15.03.2016

Na základe vašich pripomienok a otázok vrámci vyplneného dotazníka sme vytvorili okruhy tém, ktoré vás najviac zaujímajú.

Služba Overená realitná kancelária (Overený klient portálu Topreality.sk) - jej zmysel či podmienky používania.

Podmienky sú uvedené na stránke nášho portálu
http://www.topreality.sk/overene-kancelarie.html
Viacerí klienti uvádzajú, že sa jedná o kúpenú službu - je pravda, že úvodný jednorázový poplatok je 30 €, pokiaľ však realitná kancelária opakovane  porušuje podmienky portálu, služba jej bude deaktivovaná.
Je treba podotknúť že sa jedná o overeného klienta portálu topreality.sk, čiže nie je to hodnotenie spoločnosti ako takej vrámci jej činnosti mimo náš portál  (i keď samozrejme tieto skutočnosti spolu často súvisia).
Porušenie podmienok sledujú administrátori portálu (lokality, ceny bez provízie, sprostredkovatelia atď.), títo takisto preverujú podnety klientov - u každého inzerátu je možné zaslať tzv. report.
Preverovaný je každý podnet a až na základe toho sa určí či je report oprávnený alebo nie.
Tu musíme dodať, že reporty od klientov sú veľmi nápomocné - ak sa jedná napr. o upozornenie na neaktuálny inzerát, nie je v našich možnostiach vedieť o tejto skutočnosti, osvedčilo sa to i pri upozorňovaní na sprostredkovateľov v súkromnej inzercii.
Chceli by sme znova zdôrazniť, že nie každý report je automaticky oprávnený, čiže bez preverenia nie je inzerát svojvoľne vymazaný.
Veľmi dôležitá je komunikácia medzi maklérom a portálom.

Automatická aktualizácia zdarma raz za 7 dní

Ako si veľa našich klientov určite pamätá, v minulosti bolo možné aktualizovať zdarma každý deň. Veľa užívateľov sa však sťažovalo, že po pár minútach bola  ich ponuka opäť niekde na zadných stranách vo vyhľadávaní. Čiže význam tejto služby bol nulový. 

To že je možnosť aktualizovať zdarma raz za 7 dní, neznamená automaticky, že daná realitná kancelária toto musí vykonať presne v tento "siedmy" deň a v určenú hodinu. 7 dní sa počíta od poslednej aktualizácie.
Jednou z doplnkových služieb je platená aktualizácia (0,05 € za inzerát) - zmyslom nie je každodenná aktualizácia celej ponuky, práve naopak - klient si vyselektuje len určitý počet. Tým pádom sa aktualizovaná ponuka udrží na popredných miestach dlhšie a služba má požadovaný efekt.

Možnosti zadávania doplnkových kritérií vo vyhľadávaní nehnuteľností (domáce zvieratá, balkón, poschodie, nepriechodné izby a pod.)

Priamo vo vyhľadávači je možné filtrovať ulicu (pri zadaní konkrétnej obce) i novostavby.

Zdroj: www.topreality.sk  

 

Pri prenájmoch sa vo vyhľadávači automaticky zobrazia možnosti "Študentský prenájom" a "Domáce zvieratá".


Zdroj: www.topreality.sk   

Pre ostatné doplnkové kritériá sme vytvorili pred časom službu, tzv. "Štítky".

http://clanky.topreality.sk/stitky-nova-funkcia-na-topreality-sk-272.html

http://clanky.topreality.sk/nove-stitky-na-topreality-sk-studentsky-prenajom-1897.html


Zadávateľom inzercie môžeme len doporučiť aby túto službu, pokiaľ možno, využívali čo najčastejšie - z vlastnej skúsenosti vieme, že klienti požadujú v dopytoch častokrát práve konkrétne doplňujúce kritériá - pomôžete tým teda k zjednodušeniu možnosti vyhľadania konkrétnej nehnuteľnosti k čo najväčšej spokojnosti klienta.
Nedoporučujeme zadávať štítky ako napr. výborná lokalita, pekný výhľad a pod. - je to nekonkrétne, subjektívne hodnotenie a klienta to skôr mätie.
Preto tieto štítky ani nepotvrdzujeme.

Zadávanie možnosti "cena dohodou"

Viaceré realitné kancelárie sa sťažujú, že nemajú možnosť v inzeráte označiť cenu dohodou. Toto dosiahnete, ak zadáte cenu 1 €/celkom - t.j. nie 1 €/mesiac, m2 a pod.
Ak zadávate inzerciu na topreality.sk manuálne, vo formulári sa nachádza i pole Cena dohodou - áno/nie.


Zdroj: www.topreality.sk  


Čiže platí to i opačne - ak sa Vám zobrazuje v inzeráte Cena dohodou a Vy zadávate konkrétnu cenu, skontrolujte si, prosím, či nemáte označenú možnosť "áno".

Ohľadne služby streetview - táto Vám nebude aktivovaná (t.j. svojvoľne spoplatnená), ak nezadáte link. V prípade ak ho zadáte, systém vás na spoplatnenie upozorní.

http://clanky.topreality.sk/zobrazenie-street-view-u-inzeratov-nova-funkcia-na-portali-topreality-sk-1364.html

Dizajn portálu topreality.sk

Dizajn bol navrhnutý na základe skúseností programátorského tímu portálu topreality.sk, pričom dôraz sa kládol na pripomienky užívateľov.
Snažili sme sa nájsť kompromis k čo najväčšej spokojnosti. Sme si však vedomí, že, žiaľ, logicky nie vždy bude dizajn i funkčnosť vyhovovať každému.
Viacero pripomienok sa týkalo reklamy na stránke - reklama je dnes jedným z hlavných zdrojov príjmov nielen nášho portálu. Dôležité je, ako sú ďalej tieto finančné prostriedky využité.
Portál topreality.sk z týchto prostriedkov financuje rozsiahle internetové kampane a tým pádom napomáha väčšej návštevnosti a odozve na Vašu ponuku, čo je samozrejme v konečnom dôsledku propešné pre všetky strany.


Aktivácia a deaktivácia inzercie

Niektorí užívatelia sa sťažujú, že im údajne svojvoľne deaktivujeme inzerciu, bez toho aby sme dali vedieť.
Inzercia je nastavená systémom. Ten na skutočnosť že sa blíži koniec platnosti inzercie upozorní 7 dní pred ukončením (prípadne 14 dní, ak si túto možnosť zvolíte v užívateľskom menu), 2 dni a potom pri deaktivácii. V prvom prípade je zasielaná automaticky i faktúra. Čiže rozhodne nikoho nevypíname svojvoľne, manuálne, všetko je nastavené systémom.

Upozornenia prídu na mail uvedený vo fakturačných údajoch vo vašom účte na topreality.sk. Preto si, prosím, tieto údaje skontrolujte.
Ak sa stane, že inzercia sa deaktivuje, neznamená to že jednotlivé ponuky sa vymažú - prejdú do stavu neaktívnych a obnovením inzercie sa znova presunú do stavu aktívnych.


Cenová mapa nehnuteľností

Túto funkciu pripravujeme.