Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najčastejšie chyby na nesprávne zrealizovaných drevostavbách

Napísal Róbert Bosák, 03.06.2015

Kvalita drevostavieb je dobre známa a popularita týchto objektov nestúpa náhodou. Medzi mnohými pozitívnymi ohlasmi sa však nájdu aj majitelia, ktorí sa sťažujú na rôzne závady a sami nechápu príčiny tohto „zlyhania.“


Aj keď drevostavby sa osvedčili ako vysokokvalitné stavby s dlhoročnou životnosťou, rôznym poškodeniam a chybám spôsobujúcim poruchy sa úplne nevyhnú. Pokiaľ sú však tieto budovy stavané precízne a na základe dodržiavania správnych stavebných postupov, v žiadnom prípade by nemalo dochádzať k skorým a hlavne nečakaným závadám, ktoré ohrozujú celkový stav budovy. 


Životnosť drevostavieb by mala byť viac ako 100 rokov

 

Životnosť niektorých historických drevených chrámov a kultúrnych pamiatok dosahuje aj viac ako 200-300 rokov, čo je priamym dôkazom kvality týchto nehnuteľností. Aspoň 100 rokov bez väčších škôd by mali vydržať aj drevené rodinné domy, samozrejme za predpokladu, že sa pri ich realizácií nezanedbá žiadny z požadovaných postupov a realizátori odvedú vynikajúcu prácu. V opačnom prípade hrozí vznik rôznych závad, ktoré majiteľov nepotešia a donúti ich to investovať nemalé peniaze do rekonštrukcií.

Zdroj: www.drevostavby-pardubice.eu


Najčastejšie poruchy drevostavieb :


Poruchy paluboviek na fasáde – Hlavné problémy na drevostavbách súvisia najmä s poškodením fasád. Pod vplyvom vlhkosti môžu začať problémy s palubovými doskami, čo v konečnom dôsledku spôsobuje viacero komplikácií naraz.


Praskanie stropných rámov – Aj tento problém má príčinu najmä vo zvýšenej vlhkosti, ktorá zapríčiňuje praskanie rámov. Síce nejde o veľkú konštrukčnú chybu, ktorá by nejak ohrozovala bezpečnosť obyvateľov, no ako estetické poškodenie kaziace vzhľad sa javí dosť veľké.

Zdroj: www.haton.sk


Drevo sa ako stavebný materiál osvedčilo už pred mnohými storočiami a aj v súčasnosti ponúka jednu z najlepších alternatív pre výstavbu rodinných domov. Jeho použitie na výstavbu domov prináša najmä vysokú kvalitatívnu úroveň, ktorá je s ďalšími pozitívami týchto domov obrovským prínosom pre všetkých majiteľov týchto nehnuteľností.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : drevostavby-pardubice.eu, haton.sk