Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Najbohatší Ukrajinec získal jeden z najdrahších domov sveta

Napísal Róbert Bosák, 28.01.2020

Boj o to, kto sa stane novým vlastníkom jedného z najdrahších domov na svete, už má víťaza, aspoň nateraz. Obrovský úlovok, aký sa na realitnom trhu bežne nevidí, získal jeden z ukrajinských miliardárov, konkrétne ten najbohatší z nich.

Zdroj: fdu.org.ua


Majetok ukrajinského podnikateľa Rinata Achmetova dosahuje viac ako 6 mld. € aj vďaka investíciám do nehnuteľností. V jeho portfóliu sa objavuje niekoľko bytov a domov, ktorých zhodnocovanie mu zarába slušné peniaze. Po najnovšom k nim pribudla aj Villa les Cèdres, považovaná za jednu z najdrahších na svete, čo potvrdila aj cena, ktorú za luxusný dom na Francúzskej riviére spomínaný miliardár zaplatil.

Zdroj: mostexpensivething.com


Kúpna cena sa vyšplhala na 200 mil. €

 

Astronomická suma, ktorú cena skoro 200-ročnej vily dosiahla, nie je náhodná. Ide o honosné aristokratické sídlo, ktoré okrem iných vlastnil napríklad aj belgický panovník Leopold. II. Už počas jeho vlastníctva rezidencia disponovala nadštandardne zariadenými izbami s výhľadom na Stredozemné more. Po niekoľkých rekonštrukciách je jej súčasné vybavenie ešte na vyššej úrovni. V dome nechýba napríklad plesová sála, na dvore vonku je zas olympijský bazén.

Zdroj: themostexpensivehomes.com


Rezidencia Villa les Cèdres v číslach:

 

- v celej rezidencii sa nachádza spolu 14 izieb

- celková úžitková plocha dosahuje až 1672 m²

- vila sa nachádza na 35-hektárovom pozemku

- v minulosti sa ju pokúšali predať za 350 mil. €

Zdroj: themostexpensivehomes.com


Achmetov kúpil aj rekordne drahý byt

 

200-miliónová transakcia potvrdila, že R. Achmetov má v nakupovaní drahých nehnuteľností záľubu. Ešte v roku 2011 sa mu podarilo kúpiť svojho času najdrahší byt vo Veľkej Británii, ktorý ho vyšiel približne na 136 mil. britských libier. Po tom, čo do jeho modernizácie vrazil ďalších 60 mil. britských libier, sa hodnota 3-poschodového apartmánu ešte trochu zvýšila.

Zdroj: mostexpensivething.com


Kým uvedený londýnsky byt slúžil výlučne ako investícia, účel domu zo slnečnej Francúzskej riviéry zatiaľ známy nie je. Úspešný kupec zatiaľ neozrejmil dôvod nákupu. Podľa niektorých by však luxusné sídlo mohlo slúžiť na bývanie, prípadne aspoň ako dovolenková rezidencia, jedna z najdrahších na svete.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: fdu.org.ua, mostexpensivething.com, themostexpensivehomes.com