Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nahliadnite do bratislavských kúpeľov Grössling on-line

Napísal Róbert Bosák, 08.05.2020

Historické kúpele neďaleko Dunaja boli kedysi výkvetom hlavného mesta. Už nejaký čas sú však opustené a čakajú na svoju druhú šancu. Tá má prísť s ich plánovanou obnovou, na ktorú si ale musíme počkať. Dovtedy môžeme nahliadnuť do útrob vzácnej pamiatky aspoň virtuálne.

Zdroj: grossling.sk 


Virtuálny pohľad do bývalých kúpeľov umožňuje nová 3D prehliadka. Tú mesto sprístupnilo v spolupráci s Metropolitným inštitútom Bratislavy hlavne kvôli záujemcom o zapojenie sa do nedávno vyhlásenej súťaže o obnovu komplexu. Virtuálna prehliadka je však na internetovej stránke kúpeľov grossling.sk voľne prístupná širokej verejnosti.

Zdroj: bratislava.sk


O kúpeľoch Grössling

 

- budova kúpeľov bola dokončená v roku 1895

­- kúpele zažívali najväčší rozkvet od roku 1914

- odvtedy slúžili najmä ako spoločenský priestor

- areál ponúkal bazén, sedacie aj vaňové kúpele

- fungovať prestali v roku 1994, odkedy chátrajú

 

Začala súťaž o obnovu

 

Zašlá sláva kúpeľov sa môže po rokoch vrátiť späť. Podariť sa to môže vďaka rekonštrukcii, ktorá by mala Bratislavčanom vrátiť relaxačno-spoločenský priestor. Prvý krok k dosiahnutiu tohto cieľa bol spravený. Mesto totiž vyhlásilo medzinárodnú architektonickú súťaž, z ktorej má vzísť víťaz zodpovedný za návrh projektu obnovy. Práve on-line 3D prehliadka má ukázať záujemcom priestory z trochu inej perspektívy, čo im môže priniesť aj nové nápady k návrhu.

 

Budúcnosť komplexu

 

Nová podoba kúpeľov je zatiaľ vo hviezdach a viac o nej napovie až výber víťazného návrhu. Mesto však má jasno v tom, že Grössling by nemal byť iba kúpeľným objektom. Súčasťou sa má stať aj knižnica s kaviarňou na čítanie, ktorá dopraje návštevníkom obohacujúci kultúrny zážitok. V rámci obnovy sa počíta aj s modernizáciou okolitých priestranstiev či s vytvorením nového parku.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: grossling.sk, bratislava.sk

Zdroj foto: grossling.sk, bratislava.sk