Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nad Počúvadlom vyrastie nová 350-metrová promenáda

Napísal Róbert Bosák, 26.05.2020

V Štiavnických vrchoch pribudne ďalšia zaujímavá atrakcia, ktorá môže výrazne zvýšiť návštevnosť tejto lokality. Tentoraz pôjde o drevený chodník vybudovaný nad hladinou Počúvadlianskeho jazera.

Zdroj: hiking.sk 


Nápad postaviť dlhšiu drevenú promenádu priamo nad hladinou najnavštevovanejšieho jazera v Štiavnických vrchoch nie je žiadnou novinkou. O realizácii tohto projektu sa hovorilo už aj vlani. Veci sa však pohli až tento rok. Prvým krokom bolo vyhlásenie výzvy na predkladanie ponúk zo strany záujemcov o zhotovenie diela.

Zdroj: kamnavylet.sk


350-metrová promenáda aj s mólami

 

Návrh plánovanej promenády už má svoju jasnú podobu. Jeho autori pripravili projekt, ktorý oživí Počúvadlianske jazero 350-metrovým dreveným chodníkom. S výnimkou niekoľkých metrov bude skoro celý viesť nad hladinou tesne pri brehu východného pobrežia, pričom nad ňou ho budú držať drevené dubové koly. Súčasťou promenády majú byť aj móla, ktoré budú môcť využívať plavci, rybári aj ľudia na člnoch.

 

Projekt financuje BBSK a OOCR RŠ

 

Výstavba 350 m dlhého a 1,8 m širokého chodníka s lávkou a niekoľkými mólami nebude lacnou záležitosťou. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Štiavnica (OOCR RŠ), ktorí sú investormi projektu, hovoria o investícii vo výške necelých 180 000 €. Jej konečná suma sa však vzhľadom na rozsah prác a ich priebeh môže o niečo zvýšiť.

 

Výzva pre záujemcov beží do 29. mája

 

Kto získa zákazku v uvedenej výške, o tom rozhodne verejné obstarávanie. BBSKOOCR RŠ vyberú víťaza zo zoznamu prihlásených záujemcov. Možnosť prihlásiť sa a zapojiť sa do súťaže je možné v rámci aktuálne prebiehajúcej výzvy na predkladanie ponúk. Tá je otvorená do 29. mája. Proces prijímania ponúk sa má uzavrieť v piatok ráno o 9:00.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: bbsk.sk, banskastiavnica.sk

Zdroj foto: hiking.sk, kamnavylet.sk