Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Nad Dunajom postavia ďalší unikátny most, tentoraz v Budapešti

Napísal Róbert Bosák, 16.05.2018

Mosty realizované nad Dunajom sa už tradične radia k najsledovanejším technickým stavbám. Po tom, čo posledné projekty z Bratislavy, Srbska aj Rakúska zožali patričný úspech, sa s veľkými očakávaniami hovorí aj o New Budapest Bridge.

Zdroj: www.archdaily.com 


Projekt New Budapest Bridge, ako znie pracovný názov pripravovaného mostu ponad Dunaj, bol vo svojej definitívnej podobe predstavený len pred pár dňami. Za návrhom stojí holandské UNStudio, ktoré uspelo v medzinárodnej architektonickej súťaži. Budapešť by tak už čoskoro mohla mať nový most schopný stať sa ašpirantom na titul najlepšej technickej stavby Európy.

Zdroj: www.archdaily.com  


Most ako súčasť rozvoja budapeštianskych štvrtí

 

Súťaž spojenú s výberom návrhu nového mostu vyhlásili v rámci prebiehajúceho stavebného rozvoja v štvrtiach ÚjbudaCsepel. Rastúci počet nehnuteľností a zlepšujúca sa občianska vybavenosť mení obe štvrte na moderné mestské zóny vyžadujúce rýchle spojenie s okolitými lokalitami, na základe čoho vznikol nápad vybudovať takýto projekt.

Zdroj: www.archdaily.com 


Projekt New Budapest Bridge v niekoľkých číslach:

 

93 m – Výška stavby bude patriť k najvyšším zo všetkých dunajských mostov. Podarí sa ju dosiahnuť vďaka dvom zoštíhľujúcim sa železným stĺpom zaveseným oceľovými lanami.

220 m Tok Dunaja dosahuje na mieste plánovanej výstavby takmer 200 metrov, čo viedlo architektov k návrhu, ktorý ráta s celkovou dĺžkou stavby 220 metrov.

45 m – Predpokladaná 45-metrová šírka mostu je dosť veľká na to, aby na ňom okrem tratí pre autá a električku vybudovali aj prechádzkový chodník a pruhy s cyklotrasou.

2,6 m – Presne taká má byť šírka spomínanej cyklotrasy, ktorú budú môcť využívať cyklisti jazdiaci v oboch smeroch.  

6,3 m – Kým cyklisti si budú musieť vystačiť s užšou trasou, chodcov čaká pruh široký až 6,3 m.

Zdroj: www.inhabitat.com 


Dunajské metropoly s ďalším unikátnym mostom

 

Pokiaľ sa predložený projekt podarí zrealizovať podľa doterajších plánov, nový most nielenže odľahčí dopravu v meste, poslúži aj ako vyhliadkový a prechádzkový priestor. Nad veľtokom tečúcim priamo pomedzi budapeštianske bulváre sa tak vztýči ďalší objekt, ktorý si zaslúžene získal rešpekt stavebnej obce hneď po zverejnení projektu.

Zdroj: www.dezeen.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: www.archdaily.com, www.inhabitat.com, www.dezeen.com