Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na východe sprejazdnili nový diaľničný úsek

Napísal Róbert Bosák, 17.12.2019

Po takmer 2-ročnej prestávke sa na Slovensku sprejazdnil ďalší kúsok diaľnice. Aj keď ide len o 15-kilometrový úsek, premávke na trati medzi Košicami a Prešovom by mohol výrazne pomôcť.

Zdroj: TASR - František Iván


Kým v minulom roku na Slovensku nepribudol ani kilometer hotovej diaľnice, tento rok sa na poslednú chvíľu stihlo sprejazdniť aspoň niečo. Včera totiž na východe Slovenska slávnostne uviedli do prevádzky úsek D1 Budimír-Bidovce. Očakávaný východný obchvat Košíc je tak vodičom po 3 rokoch prác k dispozícii.

Zdroj: TASR – František Iván


Včas aj napriek menším problémom

 

Na rozdiel od niektorých dávnejšie otvorených úsekov sa D1 Budimír-Bidovce stihol podľa plánov. Podarilo sa to aj napriek menším komplikáciám po zosuve na jednom zo stavebných objektov, ku ktorému došlo na prelome rokov 2017 a 2018, len niečo vyše roka po zahájení výstavby v novembri 2016. Už vtedy sa hovorilo o 3-ročnej realizácii s ukončením do Vianoc 2019, čo sa v týchto dňoch stalo realitou a medzi Budimírom a Bidovcami sa už naplno jazdí.

 

15 km diaľnice za takmer 200 mil. €

 

Keďže spomínaný úsek je jediný, ktorý bol od roku 2018 sprejazdnený, vodiči na Slovensku majú za necelé 2 roky k dispozícii viac iba o 15 kilometrov diaľnic. Práce na jeho výstavbe so všetkými investovanými nákladmi sa vyšplhali na 197,4 mil. € bez DPH, aspoň takáto čiastka sa objavila v zmluve so spoločnosťou Skanska. Za tieto financie sa na úseku vybudovalo aj 23 mostných objektov, 4 križovatky a 1 km rýchlostnej cesty R2/R4.

 

Východný obchvat čaká na napojenie

 

Spomenutý kilometer rýchlostnej cesty naznačil, že otvorený diaľničný úsek prepojí D1 s R2. Východný obchvat Košíc sa v časti pri Košických Oľšanoch postupne napojí na R2, ktorá má pokračovať pripravovaným juhovýchodným obchvatom. Vodiči prechádzajúci z Prešova do Košíc tak počas jazdy touto trasou ušetria ešte viac času. Nový úsek D1 Budimír-Bidovce im totiž cestu urýchli priemerne iba o 14-15 minút.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR

Zdroj foto: TASR – František Iván