Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na trhu sú nové kolekcie ručne vyrábaných keramických lámp

Napísal Róbert Bosák, 31.07.2018

Ručná práca sa v dnešnej dobe cení obzvlášť vo sférach, kde sa postupne stáva skôr raritou ako bežnou záležitosťou. Dvojnásobne to platí v oblasti návrhu svietidiel, na ktorých výrobu týmto spôsobom si trúfne málokto.

Zdroj: www.pinterest.com 


Xavier Mañosa určite nepatrí k tým, ktorí by sa báli priložiť ruku k dielu, a to doslova. Jeho vrcholové dizajnérske diela už zdobia mnohé domácnosti, v ktorých čoskoro pribudnú ďalšie šikovné kúsky. Pre firmu Marset totiž navrhol unikátne keramické svietidlá, ktorých hlavnou devízou nie je len šikovný dizajn a dobrá praktická funkcia, ale aj neoceniteľná ručná výroba.

Zdroj: www.pinterest.com 


3 nové kolekcie svietidiel od spoločnosti Marset: 

 

1. Pu-erh – Pri návrhoch modelov z tejto kolekcie bol využitý tzv. freestylový štýl.  Dizajnér otlačil vrstvu hliny hrubou formou a po jej odobratí nechal vzniknutý tvar bez ďalšej úpravy. Svietidlá sa tak podarilo zhotoviť v niekoľkých verziách imitujúcich nariasenú látku.

Zdroj: www.hivemodern.com 


2. Scotch Club – Pri druhej z kolekcií sa dizajnér inšpiroval vzhľadom svetelnej diskotékovej gule. Svietidlá navrhol v závesnom, nástennom aj stropnom variante, a to hneď v niekoľkých farebných prevedeniach.

Zdroj: www.youtube.com 


3. Pleat Box – Posledná kolekcia nemá veľmi ďaleko od tej prvej. Zhotovené  modely vznikli vliatím keramickej hmoty do formy, z ktorej napokon vyšli vypálené tvary podobné pokrčenej látke. Pre ich estetické oživenie im dizajnér navrhol ešte aj vnútornú glazúru zo zlata, no tá je iba voliteľnou doplnkovou možnosťou.

Zdroj: www.themetodcase.com 


Podľa samotného dizajnéra je keramika hrejivým materiálom, ktorý v prípade jeho aplikácie na lampy dokáže prispôsobovať atmosféru našim požiadavkám. V spojitosti s ručnou prácou tak ide o modely, ktoré sa môžu pochváliť praktickou aj estetickou stránkou, takže aj preto by sa mali na trhu presadiť bez väčšieho problému. Jednotlivé modely zrejme čoskoro zavítajú aj ku nám, takže záujemcovia by na nich mali natrafiť v každej špičkovej predajni.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.marset.com, www.dmlights.com

Foto: www.pinterest.com, www.hivemodern.com, www.youtube.com, www.themetodcase.com