Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na Morave otvorili nové múzeum s expozíciou nákladných vozidiel Tatra

Napísal Róbert Bosák, 24.11.2021

Jedna z najstarších automobiliek na svete stihla od svojho založenia v roku 1850 vyrobiť desiatky modelov vozidiel. Najkrajšie historické kúsky z dielne tejto značky sú zvečnené formou viacerých expozícií. Jedna z nich je od minulého týždňa súčasťou nového múzea.

Zdroj: muzeumtatra.cz

 

Pestrá zbierka historických vozidiel z rôznych období je od minulej stredy vystavená v novom Múzeu nákladných automobilov Tatra. Nejde o prvé múzeum na Morave, ktoré prezentuje historické vozidlá tejto automobilky. V meste Kopřivnice je už dlhší čas prístupné Technické múzeum Tatra, ktoré ponúka prehliadku mnohých starších modelov. Novootvorené múzeum sa však špecializuje výhradne na nákladné automobily.

Zdroj: muzeumtatra.cz

 

Múzeum vystavuje 80 nákladných vozidiel

 

Nové múzeum bolo zriadené v priestoroch starej nevyužívanej zlievarne s výmerou výstavnej plochy 5000 m². Na takúto veľkú plochu bolo možné umiestniť niekoľko desiatok nákladných vozidiel. Aktuálne ich je v novom múzeu 80, pričom súčasťou pestrej zbierky je aj niekoľko motocyklov. Väčšina z nákladných áut bola zapožičaná zo spomínaného Technického múzea Tatra.

Zdroj: muzeumtatra.cz

 

Expozícia sa delí na 14 tematických celkov

 

Pestrá expozícia púta pozornosť aj rozdelením do viacerých tematických celkov. Momentálne ich je 14, no v prípade akéhokoľvek možného rozširovania zbierky automobilov v budúcnosti sa ich počet môže zmeniť. Tematické celky sa rozdeľujú na základe chronologického vývoja aj podľa zamerania jednotlivého celku. Expozícia totiž zahŕňa rôzne druhy nákladných áut od bežných úžitkových vozidiel až po hasičské či vojenské stroje.

Zdroj: muzeumtatra.cz

 

Múzeum návštevníkom neponúka iba prehliadku reálnych nákladných áut. Vybrané tematické celky využívajú aj rôzne interaktívne nástroje a rozšírenú realitu, vďaka ktorej sa dala zbierka doplniť digitálnymi projekciami ďalších modelov. Aj to robí Múzeum nákladných automobilov Tatra (nielen) moravským unikátom.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: muzeumtatra.cz

Zdroj foto: muzeumtatra.cz