Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na Morave cez víkend otvoria jedinečnú rozhľadňu

Napísal Róbert Bosák, 25.10.2018

Jedným z najväčších lákadiel južnej Moravy je rozsiahly vinohradnícky región. V jeho útrobách sa ukrýva viacero tradičných vinohradníckych rajov, medzi ktorými nechýba obec Kobylí. Práve v nej počas víkendu slávnostne otvoria nový vyhliadkový chodník.

Zdroj: www.turistika.cz 


Novú netradičnú rozhľadňu v obci Kobylí si tento rok už veľa návštevníkov neužije, no od budúceho roka by sa mohla stať jednou z najvyhľadávanejších atrakcií regiónu. Stezka nad vinohrady, ako je projekt nového turistického lákadla pomenovaný, totiž ukáže oveľa viac ako bežné vyhliadkové veže.

Zdroj: www.ceskatelevize.cz 


Drevená rozhľadňa v podobe rampy

 

Stavbu nerobí výnimočnou len jej poloha, ale aj celkové prevedenie. Na rozdiel od klasických rozhľadní je totiž navrhnutá v tvare kruhovej rampy, ktorej vyhliadková plošina zároveň slúži ako chodník. Konštrukcia je zhotovená z drevených hranolov a polien, ktorých kompozícia je podopretá viacerými kovovými stĺpmi.

Zdroj: www.brnotoday.cz 


Projekt novej rozhľadne v číslach:

 

- rozhľadňa stojí v nadmorskej výške 334 m. n. m.

- výška samotnej rozhľadne dosahuje presne 7,6 m

- pri výstavbe sa použilo vyše 1000 drevených polien

- súčasťou chodníka sú aj drevené hranoly, tých je 500

- celý drevený chodník podopiera 19 pevných stĺpov

Zdroj: www.facebook.com


Skvelý výhľad napriek menšej výške

 

Len niečo cez 300 m. n. m., takáto nadmorská výška sa u rozhľadne môže javiť ako hendikep, no pri Stezke nad vinohrady to neplatí. Tú totiž vybudovali na Homole, čo je miestny názov Kobylího vrchu, najvyššieho bodu tohto vinohradníckeho pásma, z ktorého je priam čarovný výhľad na okolie pokryté voňavými vinicami. Návštevníci však neuvidia len neďalekú Pálavu či Lednicko-valtický areál, ale aj naše Malé Karpaty a vzdialené vrcholky rakúskych Álp.

Zdroj: www.brnotoday.cz 


Dielo architektov z ateliéru Keeo4design sa nakoniec dočkalo. Jeho výstavba je hotová, takže počas víkendu sa môže oficiálne sprístupniť verejnosti. Snáď ešte turistom vyjde počasie a pár pekných dní, aby si do konca roka stihli užiť pekné scenérie moravských vinohradov. Pokojná dedinka v okrese Břeclav položená ani nie 30 km od hranice so Slovenskom im totiž dokáže spríjemniť nejeden výlet.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.turistika.cz, www.ceskatelevize.cz, www.brnotoday.cz, www.facebook.com