Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na Manhattane možno vyrastie neuveriteľný mrakodrap v tvare U

Napísal Róbert Bosák, 25.03.2017

Mrakodrap, aký ešte nikto nikdy nenavrhol. Projekt nového výškového monumentu by bol v prípade výstavby nielenže najvyššou budovou sveta, ale ponúkol by neuveriteľný dizajn prekračujúci všetky hranice.

 

Kde sa hrabú nápady architektov pracujúcich na nových arabských alebo čínskych výškových vežiach siahajúcich do neba. Návrhári zo štúdia Oiio prišli s ešte odvážnejším nápadom, ktorý by v prípade úspešnej realizácie zmenil svet. Projekt, na ktorom pracujú, sa totiž zameriava na výstavbu prvého svetového mrakodrapu v tvare písmena U.

 

New York chce späť prvenstvo v architektúre

 

The Big Bend Tower, ako je budova z prvých vizualizácií nakresleného projektu nazvaná, by mala vyrásť v jednej z najlukratívnejších lokalít Manhattanu. Práve ten bol niekedy jednotkou v architektúre a na jeho uliciach sa to hemžilo najvyšší budovami sveta. V posledných rokoch mu však tento štatút ukradol Dubaj a pár čínskych veľkomiest. Zmeniť by sa to mohlo práve v prípade výstavby netradičného projektu, ktorý popiera všetky zaužívané stavebné postupy.

Zdroj: boredpanda.com 

 

Neuveriteľný dizajn podľa písmena U

 

Len nedávno navrhnutý projekt si získal pozornosť celého sveta kvôli svojmu fascinujúcemu vzhľadu. Autori dizajnu prišli s návrhom dvoch obrovských veží, ktoré sa na svojom vrchole spoja do jednej prostredníctvom oblúka. Tým vznikne jeden súvislý objekt imitujúci písmeno U, čo je vôbec prvým projektom tohto typu. Prípadná výstavba však bude výzvou, s akou sa zatiaľ nik nepopasoval, nakoľko takáto budova musí mať špeciálne navrhnutú dispozíciu.

Zdroj: dezeen.com

 

Najvyššia budova sveta prerastie kilometer

 

O znovu získané prvenstvo New Yorku medzi mestami, ktorých panorámu zdobia najvyššie svetové veže, sa nemá postarať len fascinujúci dizajn. V hre sú aj rekordné rozmery objektu, ktorý má podľa projektu siahať do výšky 1,25 kilometra. Tým by predbehol všetky aktuálne stojace mrakodrapy a zároveň rozostavanú Kráľovskú vežu v Saudskej Arábii, ktorá mala ako prvá zo svetových budov prekročiť kilometrovú výšku.

Zdroj: dailymail.co.uk

 

Projekt The Big Bend Tower je zatiaľ v štádiu úvah a žiadne konkrétne informácie o ňom nie sú k dispozícii. Architekti síce snívajú, že okolie newyorkského Central Parku oživí takýto monument v tvare U, no najprv musia podrobne spracovať celý projekt. Následne ich čaká aj zháňanie investorov, ktorí budú ochotní zaplatiť realizáciu tej najzaujímavejšej budovy, aká sa doposiaľ navrhla. A je jasné, že takýto projekt ich prinúti siahnuť príliš hlboko do vrecka.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : borepanda.com, domain.com.au, dailymail.co.uk