Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Na Manhattane dokončujú mrakodrap s centrálou firmy Pfizer

Napísal Róbert Bosák, 01.03.2021

Meno farmaceutickej firmy Pfizer sa už niekoľko mesiacov skloňuje v médiách skoro po celom svete. V drvivej väčšine prípadov sa spomína v súvislosti s výrobou vakcíny proti ochoreniu Covid-19. Tá ale v posledných dňoch nebola jediným dôvodom medializácie.

Zdroj: thespiralny.com 


Vyššiu mieru pozornosti venovali spoločnosti Pfizer najmä portály zamerané na stavebníctvo a architektúru. Americká farmaceutická firma sa totiž bude o niekoľko mesiacov sťahovať do novej centrály. Tá bude sídliť v jednom z najvyšších manhattanských mrakodrapov, ktorý má za sebou ďalšiu fázu realizácie a jeho dokončenie sa pomaly blíži ku koncu.

Zdroj: thespiralny.com 


Centrála v jednej z najvyšších budov

 

Vedenie spoločnosti si za svoje nové hlavné sídlo vybralo mrakodrap, ktorý prerastie desiatky manhattanských budov. The Spiral, ako je projekt z dielne ateliéru BIG pomenovaný, sa totiž s výškou 314 metrov stal 13. najvyššou budovou v celom New Yorku. Svoju pozíciu v druhej desiatke rebríčka najvyšších newyorských budov si získal už pár mesiacov pred dokončením realizácie. Udialo sa tak v momente umiestnenia najvyššieho konštrukčného nosníka, ktorého položením stavba dosiahla maximálnu výšku.

Zdroj: thespiralny.com 


Špirálovité terasy so živou vegetáciou

 

Aj keď vzhľadom na ďalšie pripravované výškové projekty sa mrakodrap dlho na 13. pozícii neudrží, jeho originálny dizajn mu realizácia ďalších mrakodrapov nevezme. Architekti totiž prišli s unikátnym návrhom založeným na terasovito usporiadaných poschodiach, ktoré sa so stúpajúcou výškou zužujú a postupne ustupujú do štíhlejších línií. Ľudia pracujúci v budove tak budú mať k dispozícii možnosť vyjsť na vzduch bez toho, aby opúšťali objekt. Niektoré z terás ozdobí aj živá vegetácia, ktorá opticky zvýrazní terasovitú štruktúru mrakodrapu.

Zdroj: thespiralny.com 


Pfizer obsadí iba 14 zo 65 poschodí

 

Jeden z lídrov farmaceutického priemyslu nebude vo vysokom 65-poschodovom mrakodrape sám. Obsadiť má iba 14 poschodí, takže v budove bude dosť priestoru pre ďalších záujemcov o kancelárie s vysokým štandardom. O tie je enormný záujem. Už teraz je prenajatá viac ako polovica všetkých priestorov. K veľkým menám, ktoré budú vo veži sídliť, patrí aj právnická spoločnosť Debevoise & Plimpton alebo AllianceBernstein, ktorá je jednou z popredných newyorských spoločností zameraných na správu aktív. Každá z firiem by sa mala do budovy nasťahovať a začať v nej pracovať v priebehu budúceho roka.

Zdroj: thespiralny.com


Text: Róbert Bosák

Zdroj: thespiralny.com

Zdroj foto: thespiralny.com